BeautyΤι είναι το argan oil; Οι 7 τρόποι για να το χρησιμοποιήσουμε

Τι είναι το argan oil; Οι 7 τρόποι για να το χρησιμοποιήσουμε

- Advertisement -

Το argan oil ή έλαιο αργκάν παράγεται από τους πυρήνες του δέντρου argan, που ευδοκιμεί στο Μαρόκο και είναι γνωστό παγκοσμίως εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του κυρίως στη φροντίδα του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών.

Είναι ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούν αρκετές γυναίκες στην καθημερινή τους περιποίηση, στο σώμα, στα μαλλιά αλλά και στο πρόσωπο. Μάλιστα αρκετές δεν μπορούν χωρίς αυτό και όπως αναφέρουν τους χαρίζει λάμψη, ενώ βοηθάει στην ενυδάτωση.

Το argan oil είναι εμπλουτισμένο με πολύτιμα συστατικά. Συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη E, Ω-3 λιπαρά οξέα. Πολλοί δερματολόγοι το αποκαλούν super food της επιδερμίδας.

Ενυδατώνει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα. Είναι το ιδανικό, ενυδατικό προϊόν με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και στο κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα. Πολλές γυναίκες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως “κανένα άλλο προϊόν δε συγκρίνεται μαζί του στο θέμα της ενυδάτωσης”.

Έχει την ιδιότητα να μη φράζει τους πόρους, κάτι που αναζητάμε όλες στην περιποίηση κυρίως του προσώπου. Αρκετοί αποφεύγουν να εφαρμόζουν λάδι στα πρόσωπά τους. Ωστόσο το συγκεκριμένο έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας στην επιδερμίδα και έτσι αποτρέπει την ακμή. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή της ακμής και η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση σημαδιών. Είναι κατάλληλο ακόμα και σε άτομα με ευαίσθητες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση.

Τέλος αποδεδειγμένα το argan oil έχει και αντιγηραντική δράση, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχονται και μπορούν να επουλώσουν το ερεθισμένο δέρμα. Σκεφτείτε ότι η δράση του μοιάζει με αυτή των αντιγηραντικών serum.

Δείτε τους 7 τρόπους, που θα σε πείσουν να το εντάξεις στη καθημερινή beauty ρουτίνα σου:

#1. Για επιπλέον ενυδάτωση: Ρίξε μία ή δύο σταγόνες στην ενυδατική σου κρέμα ή στο make-up σου για επιπλέον λάμψη στο πρόσωπο σου

#2. Για τα χέρια και τα πόδια σου: Άπλωσε το στα χέρια ή και τα πόδια σου και ετοιμάσου για έναν χειμώνα γλυκό και άκρως “ενυδατικό”.

#3. Ενυδάτωση σώματος: Άπλωσε το κατευθείαν στο πρόσωπο ή στο σώμα σου σαν ένα φυσικό ενυδατικό προϊόν.

#4. Για πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά: Βάλε μία καλή ποσότητα στα χέρια σου και άπλωσε τη στα μαλλιά σου, αφήνοντας το όλο το βράδυ. Δρα κατά της ξηρότητας, δεν φριζάρουν και προλαμβάνει την ψαλίδα. Λούσε τα μαλλιά σου το επόμενο πρωί.

#5. Κάνε απολέπιση: Ρίξε λίγο argan oil σε μία ποσότητα μαύρης ζάχαρης και φτιάξε μόνη σου το ιδανικό scrub προσώπου, σώματος ακόμη και ποδιών.

#6. Χρησιμοποίησε το στο ξύρισμα: Άπλωσε το argan oil αμέσως μετά αφού θα ξυρίσεις τα πόδια σου για να απαλύνεις τα πιθανά εγκαύματα που έκανες με το ξυραφάκι σου.

#7. Τέλεια χείλη: Χρησιμοποίησε το argan oil στα χείλη σου. Άπλωσε λίγη ποσότητα και έπειτα σκούπισε αυτό που περισσεύει για να ενυδατώσεις τα ξηρά σκασμένα χείλη σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ