ΕπιχειρηματικάΑύξηση θέσεων εργασίας το 2017 στον όμιλο Ιατρικό Αθηνών

Αύξηση θέσεων εργασίας το 2017 στον όμιλο Ιατρικό Αθηνών

- Advertisement -

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε περισσότερους από 700.000 εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς προσέφερε το 2017 ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αυξάνοντας παράλληλα κατά 2% τις θέσεις εργασίας του όπου συνολικά, κατά το 2017, εργάστηκαν 2.940 άτομα, καταβάλλοντας για δαπάνες μισθοδοσίας, εισφορές και φόρους προς τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά ευρώ 84,6 εκ..

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, σε ενοποιημένη βάση, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου έχουν ως εξής:

1. Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε ευρώ 169,2 εκ. σημειώνοντας αύξηση κατά 1%.

2. Τα Λειτουργικά Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 23,5 εκ., βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

3. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα Καθαρά Αποτελέσματα μετά Φόρων εμφανίζουν θετικό πρόσημο και ανέρχονται σε Κέρδη, ευρώ 2,7 εκ..

Τα αποτελέσματα του Ομίλου και στη χρήση του 2017, έχουν επηρεαστεί από την αρνητική επίδραση που έχουν επιφέρει οι μονομερείς αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλίων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (Rebate & Clawback) που επεβλήθησαν βάσει του Ν 4172/2013 (άρθρο 100 ΦΕΚ Α’ 167) αναδρομικά από 1/1/2013 και ισχύουν έως 31/12/2018, για τη νομιμότητα των οποίων ο Όμιλος επιφυλάσσεται, καταθέτοντας προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια.

 

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επί 34 συνεχή έτη λειτουργίας του, προσέφερε & προσφέρει υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες με καταξιωμένους κορυφαίους επιστήμονες, που έχουν την φαρέτρα τους γεμάτη, από πρωτοποριακή και σύγχρονη ιατρική τεχνολογία αιχμής. Επιστήμονες που τιμούν την Ελλάδα στο Ελληνικό και το διεθνές χώρο. Επιστήμονες συνεπικουρούμενους από νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό υψηλών προδιαγραφών δίνουν το στίγμα της καθοριστικής συνεισφοράς του στο χώρο της υγείας.

Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών με την εμπειρία την παλαιάς γενιάς και το όραμα της νέας, με τη στήριξη των δύο βασικών του μετόχων, την G. Apostolopoulos Holdings S.A. και την Γερμανική Asklepios GmbH, καλείται να μετουσιώσει ένα ακόμα επιχειρηματικό του στόχο αποτελώντας το ελληνικό ανάχωμα στο κύμα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών που εξελίσσονται από κερδοσκοπικά ξένα funds.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ