Το πρόγραμμα CEO for One Month πραγματοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά, προσφέροντας σε υποψηφίους με μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία μοναδική ευκαιρία εργασίας δίπλα σε 48 ηγετικά στελέχη του Ομίλου Adecco.

Ένας ταλαντούχος υποψήφιος θα ζήσει τη μοναδική αυτή εμπειρία και στην Ελλάδα, δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Adecco Ελλάδας, κύριο Κωνσταντίνο Μυλωνά.

Το πρόγραμμα CEO for One Month προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εμπειρία ιδιαίτερα αποκαλυπτική και, ταυτόχρονα, χρήσιμη για την επαγγελματική τους πορεία. Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν για μια ακόμα χρονιά για νέους σε όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να αποκτήσουν εμπειρία εργασίας δίπλα σε καταξιωμένα στελέχη του Ομίλου Adecco. Αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους ως “CEOs for One Month” στη χώρα τους, δέκα από αυτούς τους ταλαντούχους υποψηφίους θα επιλεχθούν για να συμμετάσχουν σε ένα απαιτητικό “boot camp”, όπου θα αξιολογηθούν ως προς την ικανότητα συνεργασίας, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους. Μόνο ένας εξ αυτών θα επιλεχθεί για να εργαστεί για έναν μήνα δίπλα στον Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής με μακροχρόνιο αντίκτυπο για όσους συμμετέχουν.
Η ανεργία των νέων είναι αναμφίβολα ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Κάθε γενιά αποφοίτων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα εμπόδια κατά την προσπάθεια ένταξης στην αγορά εργασίας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις που έχει φέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση έχουν δημιουργήσει ανάγκες που απαιτούν νέες δεξιότητες και ικανότητες ολοένα και πιο εξειδικευμένες. Ταυτόχρονα, η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά εργασίας της Ελλάδας έχει μεγεθύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Δεδομένων των συνθηκών αυτών, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αναγκαίο να εστιάσει στην ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνικών, ψηφιακών και προσωπικών δεξιοτήτων, η πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει προγράμματα σπουδών περισσότερο προσανατολισμένα στην επαγγελματική κατάρτιση, αλλά και οι εταιρείες και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να προσφέρουν στους νέους ευκαιρίες κατάρτισης με βάση την εργασία.

Πραγματικός κόσμος εργασίας
Το πρόγραμμα CEO for One Month του Ομίλου Adecco προσφέρει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία απόκτησης εμπειρίας στον πραγματικό κόσμο της εργασίας και ενισχύει τις προοπτικές τους για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Οι πολύτιμες γνώσεις που κερδίζουν μέσα από μια τέτοια εμπειρία δεν μπορούν να διδαχθούν στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο. Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Adecco Ελλάδας, σχολίασε σχετικά με το πρόγραμμα:
«Το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ του ομίλου Adecco κάνει πράξη την πρόθεσή μας να προσφέρουμε σε νέους ανθρώπους αυτό που η σημερινή αγορά εργασίας σε καμία περίπτωση δεν τους προσφέρει σε αφθονία: επαγγελματική εμπειρία και δυνατότητα ανάπτυξης μέσω της εργασίας. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, αλλά και για εμάς να έρθουμε και φέτος σε επαφή με φρέσκιες ιδέες και να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη «δεξαμενή» ταλέντων μας με νέους που διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες».
H ‘CEO for One Month’ 2017 του Ομίλου Adecco Ελλάδας, Χριστίνα-Αφροδίτη Στεφάνου, περιέγραψε την εμπειρία της από το πρόγραμμα:
«Με τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα CEO for One Month είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία και γνώσεις πολύ σημαντικές. Να δω εκ των έσω πώς διοικείται μια εταιρεία, να αποκτήσω παραστάσεις από επιχειρηματικές πρακτικές που δύσκολα θα μπορούσε να έχει κάποιος στην ηλικία μου. Συμμετείχα σε επαγγελματικές συναντήσεις της ανώτατης διοίκησης, σε business reviews, σε ομιλίες, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με στελέχη της εταιρείας και να πάρω σημαντικές γνώσεις από τον καθένα χωριστά, ενώ ταυτόχρονα μπόρεσα να διευρύνω το δίκτυό μου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, χτίζοντας ισχυρές σχέσεις με τους CEOs for One Month των άλλων χωρών.»
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα CEO for One Month 2018 πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος Adecco Group Way to WorkTM . Οι υποψήφιοι στην Ελλάδα που θα ξεχωρίσουν μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης θα κληθούν σε συνέντευξη και οι επικρατέστεροι εξ αυτών θα συμμετάσχουν σε κέντρο αξιολόγησης για την τελική επιλογή του CEO for One Month της χώρας. Η θέση είναι έμμισθη με σκοπό την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης του υποψηφίου που θα επιλεχθεί. Οι ‘CEOs for One Month’ σε όλο τον κόσμο έχουν συνεχή καθοδήγηση και επαγγελματικές ευκαιρίες από τον Όμιλο Adecco.