ΕπιχειρηματικάΠρος πώληση των μονάδων υγειονομικής περίθαλψης προχωρά η General Electric

Προς πώληση των μονάδων υγειονομικής περίθαλψης προχωρά η General Electric

- Advertisement -

Την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σχεδιάζει να προχωρήσει η General Electric, παραχωρώντας την κυριότητα που κατέχει στην εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών, Baker Hughes.

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal Οι κινήσεις αυτές είναι το συμπέρασμα μιας ετήσιας στρατηγικής ανασκόπησης από τον διευθύνοντα σύμβουλο John Flannery, που ήταν ταραχώδης για επενδυτές και εργαζόμενους της GE.

Ο κάποτε βιομηχανικός γίγαντας έχει μειώσει το μέρισμά του και έχει ήδη σχέδια για την συρρίκνωση πολλών δραστηριοτήτων. Το τελικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στους επενδυτές, εστιάζει την GE γύρω από τις δραστηριότητες ΑΠΕ, ενέργειας και αεροπορίας, αναφέρουν οι πηγές. Αυτές οι μονάδες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων 122 δισ. δολαρίων της GE πέρυσι, κυρίως πουλάνε τουρμπίνες σε ενεργειακά εργοστάσια και κινητήρες σε κατασκευαστές αεροσκαφών.

Το ανανεωμένο συμβούλιο της GE ενέκρινε τη νέα στρατηγική και δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση επιπλέον μονάδων ή για διάσπαση των τμημάτων αεροπορίας και ενέργειας, επισημαίνουν οι πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ