ΕπιχειρηματικάΥπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη τριμήνου η Merck KGaA

Υπερτριπλασίασε τα καθαρά κέρδη τριμήνου η Merck KGaA

- Advertisement -

Αυξημένες πωλήσεις στους τομείς υγειονομικής περίθαλψης και life science και έκτακτα έσοδα που συνδέονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ απογείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της γερμανικής επιχείρησης Merck KGaA στο διάστημα του δ΄ τριμήνου 2017.
Συγκεκριμένα, η γερμανική πολυεθνική ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 1,01 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 269 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,01 δισ. ευρώ, χαμηλότερα 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,5% στα 3,85 δισ. ευρώ.

Σύνολο 2017
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το 2017 τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 60% στα 2,60 δισ. ευρώ, μια αύξηση που την αποδίδει η εταιρεία στα έκτακτα κέρδη των 906 εκατ. ευρώ που συνδέονται με την αμερικανική φορολογική μεταρρύθμιση και στις επιτυχημένες λειτουργικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η Merck KGaA αναμενόταν να ανακοινώσει πωλήσεις 3,79 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμενόταν στα 994,9 εκατ. ευρώ.
Για το 2018, η εταιρεία αναμένει ήπια ανάπτυξη των οργανικών πωλήσεων, ενώ αναμένεται μικρή υποχώρηση των EBITDA πριν από τα έκτακτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ