ΕπιχειρηματικάanaBIOsis: 40 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται Παρηγορική Φροντίδα

anaBIOsis: 40 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται Παρηγορική Φροντίδα

- Advertisement -

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς -όπως τονίζει η anaBIOsis- η πανδημία και η προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19, έχει μειώσει σημαντικά την πρόσβαση των ατόμων στις υπηρεσίες Παρηγορικής Φροντίδας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς -όπως τονίζει η anaBIOsis
Η Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την anaBIOsis:

• Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται Παρηγορική Φροντίδα.
• Το 78% από αυτούς ζουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.
• Μόλις το 14% των ανθρώπων αυτών λαμβάνει, τελικά, τη φροντίδα που χρειάζεται.

Όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Παρηγορική Φροντίδα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους που βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, προλαμβάνοντας και ανακουφίζοντάς τους από την ταλαιπωρία και την έντονη καταπόνηση που υφίστανται. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων – σωματικών (ανακούφιση από τον πόνο, διαχείριση παρενεργειών από τη θεραπευτική αγωγή κ.α.), αλλά και ψυχο-κοινωνικών και πνευματικών.

Η Παρηγορική Φροντίδα, παρόλο που αποτελεί ένα κεφάλαιο τεράστιας σημασίας για τα άτομα που βρίσκονται στα τελευταία στάδια σοβαρών ασθενειών, αλλά και για τους οικείους και τους φροντιστές των ατόμων αυτών, στη χώρα μας δεν είναι όσο διαδεδομένη θα έπρεπε.

Η Παρηγορική Φροντίδα σε αριθμούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, κάθε χρόνο περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται Παρηγορική Φροντίδα. Το 78% από αυτούς ζουν σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Ωστόσο, μόλις το 14% των ανθρώπων αυτών λαμβάνει, τελικά, τη φροντίδα που χρειάζεται.

Πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού, η οποία διεξήχθη το 2019 μεταξύ 194 κρατών-μελών, έδειξε ότι η χρηματοδότηση για την παρηγορική περίθαλψη ήταν διαθέσιμη στο 68% των χωρών, ενώ μόνο το 40% των χωρών ανέφερε ότι οι υπηρεσίες έφτασαν σε τουλάχιστον τους μισούς ασθενείς που την είχαν ανάγκη.

Η Παρηγορική Φροντίδα είναι απαραίτητη για ένα ευρύ φάσμα ασθενών. Η πλειονότητα των ενηλίκων που την έχουν ανάγκη υποφέρουν από χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις (38,5%), καρκίνο (34%), αναπνευστικές παθήσεις (10,3%), AIDS (5,7%) και διαβήτη (4,6%). Επιπλέον, είναι πολλές φορές απαραίτητη σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια ηπατική νόσο, σκλήρυνση κατά πλάκας, Πάρκινσον, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.α..

Ανάγκη για αλλαγές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι η Παρηγορική Φροντίδα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ότι απατούνται εθνικές πολιτικές, ολοκληρωμένα προγράμματα και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση των ασθενών σε αυτήν.

Οι ανάγκες θα αυξάνονται συνεχώς λόγω της γήρανσης των πληθυσμών. Καθώς και λόγω της αύξησης του επιπολασμού μη μεταδοτικών, αλλά και κάποιων μεταδοτικών νόσων.

Η άμεση πρόσβαση στην Παρηγορική Φροντίδα, εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, εξοικονομεί πόρους και στα Συστήματα Υγείας, καθώς περιορίζει τις εισαγωγές και την χρήση υπηρεσιών υγείας στις απολύτως αναγκαίες.

Νέες προκλήσεις λόγω Covid-19

Η πανδημία ανέδειξε νέες προκλήσεις και ανάγκες στο κομμάτι της Παρηγορικής Φροντίδας. Το γεγονός ότι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, ο βασικός δηλαδή πληθυσμός που έχει ανάγκη την Παρηγορική Φροντίδα, είναι πιο ευάλωτοι απέναντι στον νέο ιό, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, τα αυξημένα μέτρα προστασίας, αλλά και την πίεση που ασκείται στα Συστήματα Υγείας, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών. Επιπλέον, και οι ασθενείς με Covid-19 και οι οικείοι τους έχουν ανάγκες από τις εν λόγω υπηρεσίες.

Οι παγκόσμιοι φορείς τονίζουν ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πεθαίνει μόνος και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα στο τελευταίο στάδιο της ζωής του. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν νέα μέσα (τηλεϊατρική, έξυπνες εφαρμογές κ.α.). Να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν λόγω πανδημίας.

anaBIOsis: 20 χρόνια προσήλωσης στην Παρηγορική Φροντίδα

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία anaBIOsis κατέχει ηγετική θέση στην Παρηγορική Φροντίδα. Παραμένει 20 χρόνια σταθερά δίπλα στους ασθενείς, τους οικείους τους και την επιστημονική κοινότητα.

«Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πάθος το έργο μας για τη στήριξη των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορικής Φροντίδας, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα μίας παγκόσμιας απειλής, καθιστά σαφές ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας. Να προσφέρουμε τα μέγιστα, ώστε να προασπίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό όλων, την Υγεία. Η φροντίδα είναι στο DNA μας και θα συνεχίσουμε να το δείχνουμε εμπράκτως σε κάθε ευκαιρία», τονίζει ο κ. Ιωάννης Μανωλάς, CEO της εταιρείας anaBIOsis.

«Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας είναι ο άνθρωπος και ειδικότερα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εταιρείας μας όχι μόνο θα παραμείνει στο επίκεντρο των δράσεών μας, αλλά θα ενισχυθεί. Οι δύσκολες συγκυρίες δημιουργούν συνεχώς νέες ανάγκες. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Τσεκουράς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας anaBIOsis.

Δείτε το video της εταιρείας anaBIOsis για την Παρηγορική Φροντίδα

Η anaBIOsis ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να προσφέρει νέες λύσεις στην ιατρική κοινότητα, μέσω έξυπνων φαρμακοτεχνικών μορφών, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο κενό της φαρμακευτικής αγοράς.

Σήμερα, η anaBIOsis αντιπροσωπεύει και συνεργάζεται με αναγνωρισμένους πολυεθνικούς φαρμακευτικούς οίκους. Παρέχει πρωτότυπα και γενόσημα σκευάσματα στο χώρο της Αναισθησιολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ογκολογίας, Ουρολογίας και Ψυχιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία anaBIOsis στα τηλέφωνα 210 – 2711020 και 210 – 2711120 ή στο e-mail info@anabiosis.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ