Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca απέσπασε διπλή διάκριση στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca απέσπασε διπλή διάκριση στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, έλαβε τιμητική διάκριση στην ενότητα «Θεραπείες και Εμβόλια για την COVID-19» για την ανταπόκρισή της ενάντια στην πανδημία καθώς επίσης και ένα βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για προϊόν της που αφορά τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα. Κριτήρια αξιολόγησης ήταν η καινοτομία κατά την πορεία της επιστημονικής ανάπτυξης του προϊόντος, ο τρόπος δράσης του, η κλινική του χρησιμότητα και το όφελος για το μέλλον της ιατρικής επιστήμης.

Χουλιάρα: Ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου

Η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Η τιμητική διάκριση που λάβαμε στην 5η Τελετή Απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς αποτυπώνει τη συμβολή της εταιρείας στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, με την ανάπτυξη ενός ασφαλούς, αποτελεσματικού εμβολίου, για όλους, του οποίου διασφαλίσαμε τη δίκαιη και ευρεία διανομή, χωρίς κέρδος, κατά τη διάρκειά της.

Επιπλέον, το βραβείο που απέσπασε προϊόν μας για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» αποτελεί σημαντική αναγνώριση της δέσμευσης μας να συνεχίσουμε το έργο μας ανακαλύπτοντας καθημερινά τι μπορεί να προσφέρει η επιστήμη. Καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα που θέτουν νέα δεδομένα στη θεραπεία του καρκίνου, βελτιώνοντας τη ζωή των ασθενών και αυξάνοντας την προοπτική ίασής τους. Οι διακρίσεις αυτές ανήκουν σε όλους τους ανθρώπους της AstraZeneca που εργάζονται με πάθος και προσήλωση για την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων εμβολίων και θεραπειών, με στόχο την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών προκλήσεων στη δημόσια υγεία. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσήλωση καθώς πιστεύουμε ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου είμαστε όλοι ασφαλείς».

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που καθοδηγείται από την επιστήμη και εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων στους τομείς της Ογκολογίας και των Βιοφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και στους τομείς των Καρδιαγγειακών νοσημάτων, των Νεφρικών και Μεταβολικών παθήσεων, των Αναπνευστικών παθήσεων και της Ανοσολογίας. Με έδρα το Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα