Την παραγωγή του εμβολίου ξεκίνησε η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm κατά του κορωνοϊού με βάση την πατέντα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca.

Την παραγωγή του εμβολίου ξεκίνησε η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm κατά του κορωνοϊού με βάση την πατέντα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το παρασκεύασμα αυτό θα εξάγεται, ενώ η ζήτηση της εγχώριας αγοράς θα καλυφθεί. πλήρως από τα ρωσικά εμβόλια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Βασίλι Οσμακόφ πρώτος αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου.

«Στη Ρωσία ήδη παράγονται ξένα εμβόλια, στην R-Pharm το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται πλήρως βάσει συμβολαίων εξαγωγικού χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Οσμακόφ.

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο της AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί στη Ρωσία. Οι Ρώσοι πολίτες μπορούν να εμβολιασθούν μόνο με τα εγχώρια εμβόλια Sputnik-V, Sputnik-Light, CoviVac, Epi VacKorona και EpiVacKorona-N.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης του εμβολίου Sputnik-V, επειδή δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές ποιότητας σε ένα από τα εργοστάσια στα οποία παράγεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα