• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην πρώτη θέση της κατηγορίας «φαρμακευτικές επιχειρήσεις» φιγουράρει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ως ελκυστικότερος εργοδότης, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα «Randstad Employer Brand (REBR)» για το 2019, που πραγματοποίησε η ομώνυμη Randstad.

Στην πρώτη θέση της κατηγορίας «φαρμακευτικές επιχειρήσεις» φιγουράρει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ως ελκυστικότερος εργοδότης, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα «Randstad Employer Brand (REBR)» για το 2019, που πραγματοποίησε η ομώνυμη Randstad.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είναι η πιο λεπτομερής πάνω στην εικόνα του εργοδότη παγκοσμίως. Οι νικητές επιλέχθηκαν αμερόληπτα μέσα από την έρευνα, η οποία μελετά την ελκυστικότητα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή από το ευρύ κοινό, καθώς και το τι αναζητούν οι δυνητικοί υποψήφιοι σε ένα νέο εργοδότη.

Στην δεκάδα, στην ίδια κατηγορία «φαρμακευτικές επιχειρήσεις», δεύτερη φιγουράρει η ΒΙΑΝΕΞ, αποτελώντας μαζί με την DEMO τις δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που περιλαμβάνονται στη φετινή κατάταξη.

Πρώτες θέσεις συνολικά

Αναλυτικότερα στις πρώτες θέσεις ως ελκυστικότερος εργοδότης -ανεξαρτήτου κλάδου- βρίσκεται η εταιρεία Σκλαβενίτης όπου βραβεύτηκε ως ο «πιο ελκυστικός εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2019, ενώ ακολουθούν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Aegean Airlines.

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε όλο και περισσότερες εταιρείες να αρχίζουν να αξιολογούν και να επαναπροσδιορίζουν την εικόνα τους ως εργοδότες, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει αυτό στην προσέλκυση ταλέντων και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα ταλέντα τους. Εταιρείες που προβάλλουν μία ισχυρή εικόνα εργοδότη, θεωρούνται εξαιρετικοί εργοδότες με ελκυστικές αξίες που προσφέρουν καλές προοπτικές καριέρας.

Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό.

Άλλα χρήσιμα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για εργασία, 71% των Ελλήνων συμμετεχόντων χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους επαφές/ συστάσεις. Το 56% δήλωσαν ότι επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Ενώ 47% αναζητούν τις πληροφορίες που θέλουν μέσω Google.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η αποκάλυψη της έρευνας ότι 96% των Ελλήνων ερωτηθέντων ελέγχουν τη φήμη των δυνητικών εργοδοτών τους. Το 57% βασίζονται στη γνώμη συγγενικών και φιλικών προσώπων. Ενώ 55% αναζητούν τη φυσική παρουσία της εταιρείας (κατάστημα, εστιατόριο, έδρα της εταιρείας). Τέλος, 53% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αναζητούν γενικά άρθρα στο ίντερνετ σχετικά με το δυνητικό εργοδότη τους.

ΟΙ 10 πιο ελκυστικοί εργοδότες στην Ελλάδα για το 2019:
  1. Σκλαβενίτης
  2. Τράπεζα της Ελλάδος
  3. Aegean Airlines
  4. Ελληνικά Πετρέλαια
  5. Παπαδοπούλου
  6. ΙΟΝ
  7. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  8. Demo A.B.E.Ε.
  9. ΔΕΗ
  10. ΒΙΑΝΕΞ

Στη φετινή έρευνα “ελκυστικότερος εργοδότης” για την Ελλάδα συμμετείχαν 4,329 άτομα. Μεταξύ αυτών Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι ηλικίας από 18 και 65 ετών. Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. Στο διάστημα από 6 Δεκεμβρίου 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019.

Ποια είναι η DEMO ΑΒΕΕ

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ είναι ένας βιομηχανικός και εμπορικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1965 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων.

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την 1η θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων.

Με εγκαταστάσεις 57.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό που φτάνει τα 928 άτομα, η φαρμακοβιομηχανία DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής ενεσίμων παγκοσμίως.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα