«#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο – Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), με την υποστήριξη της Astellas Ελλάδος.

«#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο - Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), με την υποστήριξη της Astellas Ελλάδος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης και η παρότρυνση του να επισκεφθεί τον ειδικό ιατρό, τον Ουρολόγο, να του μιλήσει για τα συμπτώματα που βιώνει, ώστε στη συνέχεια να λάβει την απαιτούμενη αγωγή για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Το σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης, χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο συμπτωμάτων με κυρίαρχη την επιτακτικότητα (ξαφνική επιθυμία για ούρηση, που είναι δύσκολο να ανασταλεί) και τη συχνουρία, ενώ ενδέχεται να συνοδεύεται από επιτακτική ακράτεια και νυκτουρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΟΕ, βάσει μιας πληθυσμιακής μελέτης σε δείγμα 16.776 ανδρών και γυναικών άνω των 40 ετών, φάνηκε ότι η συχνότητα της υπερλειτουργικής κύστης στην Ευρώπη είναι 15,6% για τους άνδρες. Ενώ σε ποσοστό 17,4% για τις γυναίκες.

Στη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας και την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού, η ηλεκτρονική σελίδα https://denkratiemai.gr/ αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα συμπτώματα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερλειτουργικής κύστης. Παράλληλα, τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο αλλά και το ευρύτερο κοινό μπορούν να βρουν απαντήσεις σε ενδεχόμενες ερωτήσεις/απορίες αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Spot διάρκειας 40” – Astellas και EOE

Κεντρικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’ με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μιλούν για καθημερινές αγαπημένες δραστηριότητες και ασχολίες όπως είναι ένα ταξίδι, το θέατρο, η βόλτα με φίλους, μια εκδρομή, τις οποίες συχνά αποφεύγουν λόγω των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν. Κεντρικό πρόσωπο του spot είναι η γνωστή ηθοποιός κ. Κατερίνα Λέχου η οποία απευθυνόμενη στο κοινό, τους συμβουλεύει να μην αφήνουν την πάθηση να σταθεί εμπόδιο στη ζωή τους, να τους «κρατάει πίσω» και τους παροτρύνει να επισκεφθούν άμεσα τον Ουρολόγο τους. Το spot θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα, μετά από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και η εκστρατεία θα φιλοξενηθεί και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Κ. Γκιάλας, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία επεσήμανε σχετικά: «η ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα. Η υπερλειτουργική κύστη είναι μια κοινή πάθηση, αφού επηρεάζει πάνω από 49 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές δραστηριότητες και ασχολίες του ατόμου. Παράλληλα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική και κοινωνική του ζωή. Με την κατάλληλη αγωγή όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά».

Αναφερόμενος στην εκστρατεία, ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas τόνισε σχετικά: «Η εκστρατεία “#denkratiemai: Μην κρατιέσαι άλλο. Μίλα με έναν ειδικό σήμερα!” εντάσσεται στην εταιρική δέσμευση της Astellas για προώθηση της πρόσβασης στην υγεία. Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με την εκστρατεία, θεωρώντας ότι η Γνώση αποτελεί το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης, θέλουμε να ενθαρρύνουμε το κοινό. Και ειδικότερα τους πάσχοντες. Να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να επισκεφθούν τον Ουρολόγο για να συζητήσουν μαζί του τα συμπτώματα, ώστε στη συνέχεια να τους συμβουλεύσει ως ειδικός επιστήμονας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συνδρόμου».

Σχετικά με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ)

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ιδρύθηκε το έτος 1931. Διέκοψε τις εργασίες της το έτος 1937, επαναλειτούργησε το 1949. Έκτοτε συνεχίζει ανελλιπώς τις εργασίες της με τον ίδιο τίτλο. Σήμερα, η Ε.Ο.Ε, αριθμεί περίπου 1.200 Μέλη. Τα 1.060 περίπου είναι Τακτικά Μέλη (ειδικευμένοι Ουρολόγοι) και τα 140 Πάρεδρα (ειδικευόμενοι Ουρολόγοι).

Σχετικά με την Astellas

Η Astellas Pharma Inc., με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι μία εταιρία αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα.

Σχετικά με την Astellas Pharma Europe Ltd.

Η Astellas Pharma Europe Ltd. δραστηριοποιείται σε 40 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και αποτελεί την περιφερειακή επιχείρηση της Astellas Pharma Inc. που εδρεύει στο Τόκυο.

Η Astellas είναι μία φαρμακευτική εταιρεία που έχει δεσμευτεί για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα.

Ο οργανισμός είναι επικεντρωμένος σε δραστηριότητες Ε&Α και μάρκετινγκ πολύ υψηλού επιπέδου προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικών προϊόντων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα