• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Κεφάλαια 19 δισ. δολαρίων από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές άντλησε η φαρμακευτική επιχείρηση Bristol-Myers Squibb, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συγχώνευση με την Celgene Corp., ύψους 74 δισ. δολ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Bristol-Myers Squibb εξέδωσε ομόλογα σε εννέα δόσεων. Έχουν 30ετή διάρκεια και απόδοση 1,45 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τις ομολογίες ίδιας ωριμότητας. Ενδεικτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι πως η πώληση των ομολόγων συγκέντρωσε εντολές 67 δισ. δολ.

Η Bristol ανακοίνωσε την εξαγορά της Celgene στις αρχές Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, στελέχη της αγοράς έχουν επισημάνει ότι θα δημιουργηθεί ο κορυφαίος παίκτης στην ογκολογία και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ταυτόχρονα θα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της ανοσολογίας και τις φλεγμονώδεις παθήσεις.

Με τη συμφωνία η Bristol-Myers Squibb θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της το αντικαρκινικό φάρμακο Revlimid (για το πολλαπλούν μυέλωμα).

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, θα έχει φάρμακα με ετήσιες πωλήσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Celgene θα λάβουν 1 μετοχή της Bristol-Myers και 50 δολάρια σε μετρητά, για κάθε μετοχή της Calgene που διαθέτουν.

Στο κλείσιμο της μετοχής στις 2 Ιανουαρίου, η συμφωνία αποτιμά τη Celgene στα 102,43 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μέτοχοι της Bristol-Myers θα κατέχουν το 69% της νέας εταιρείας όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η ολοκλήρωση αναμένεται στο γ΄ τρίμηνο του 2019.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα