Ο Γιώργος Μπίθας αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα στη θυγατρική της Swixx BioPharma SA, που ανακοίνωσε την περαιτέρω γεωγραφική επέκταση της δραστηριότητάς της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής εταιρείας στη χώρα μας, της Swixx Biopharma ΜAΕ.

"<yoastmark

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

O Γιώργος Μπίθας έχει στόχο να αναπτύξει στην περιοχή έναν οργανισμό πιστό στα πρότυπα. της Swixx, ο οποίος, με έδρα την Αθήνα. Ο οργανισμός θα παρέχει όλες τις δυνατότητες για την εξυπηρέτηση των συνεργατών, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη. και ασφαλής διάθεση των φαρμακευτικών σκευασμάτων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα πάντα. σύμφωνα με το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που διέπει κάθε χώρα.

Η Swixx Biopharma MAE θα επικεντρωθεί στους θεραπευτικούς τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας-αιματολογίας και σε άλλους ειδικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νεφρολογίας-ηπατολογίας.

Στόχοι της Swixx

Ο Γιώργος Μπίθας, ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο ανώτερο στέλεχος στον τομέα των βιοτεχνολογικών φαρμάκων, με σπουδές στη Χημεία, φέρνει μαζί του στη Swixx το κύρος και την εξαιρετική του φήμη ως δημιουργός ομάδων και επιτυχημένων brand, με την ικανότητα να διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες, σωτήριες για τη ζωή θεραπείες, καθώς και σε θεραπευτικές επιλογές που επεκτείνουν το προσδόκιμο ζωής, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στη διάρκεια της εικοσαετούς σταδιοδρομίας του, ο κ. Γιώργος Μπίθας ανελίχθηκε στην ιεραρχία μέσα από μια σειρά ρόλων αυξανόμενης ευθύνης, σε ένα φάσμα τομέων, που εκτείνεται από τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό νοσοκομείων μέχρι τα φαρμακευτικά διατροφικά σκευάσματα, μεταπηδώντας στη συνέχεια στον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας, η οποία περιλαμβάνει τη φροντίδα σε ΜΕΘ, την αναισθησιολογία, τη νεογνολογία, την ουρολογία, τη νεφρολογία, την καρδιολογία, τη ρευματολογία, τη γαστρεντερολογία και τη δερματολογία. Μέχρι πρόσφατα, διατελούσε Business Unit Director Ανοσολογίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στην AbbVie, όπου υπό την ηγεσία του εξελίχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα «best-seller» φαρμακευτικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Μπίθας θα έχει ως έδρα του την Αθήνα και θα αναφέρεται στον Chief Operating Officer (COO) της Swixx, Δρ. Dezso Martha.

Μπίθας: Καινοτόμος Οργανισμός

«Με μεγάλη μου χαρά εντάσσομαι και εγώ στην ομάδα της Swixx BioPharma. Είμαι ενθουσιασμένος με το εγχείρημα της δημιουργίας ενός νέου, ευέλικτου και καινοτόμου οργανισμού, ο οποίος στηρίζοντας τους ανθρώπους του, το ομαδικό πνεύμα και με υψηλά επίπεδα απόδοσης, θα καταφέρει να εξασφαλίσει γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε ακόμη περισσότερες θεραπευτικές επιλογές», δήλωσε ο κ. Μπίθας.

«Καλωσορίζω θερμά τον Γιώργο στην Swixx», σχολίασε ο Chief Operating Officer (COO) της Swixx, Dezso Martha.

«Ήδη διαπιστώνω και στην πράξη τις ικανότητες, τη θετική στάση και τη δομημένη προσέγγιση του Γιώργου. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι καταλήξαμε στον Γιώργο και. χάρη στις εξαιρετικά θετικές συστάσεις συναδέλφων από τον χώρο της Υγείας διεθνώς, οι. οποίοι εξέφρασαν τον σεβασμό τους όχι μόνο για τις ικανότητές του στην ανάπτυξη. επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και για την ακεραιότητα και την ορθή κρίση του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί του, ώστε να εγκαθιδρύσουμε ένα προγεφύρωμα για την Swixx στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές βιοτεχνολογικών φαρμάκων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας. Εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στον ίδιο, όσο και σε όλη την ομάδα μας στην Αθήνα».

Σχετικά με την Swixx Biopharma AG

Η Swixx δραστηριοποιείται μέσω ιδιόκτητων θυγατρικών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και τη Ρωσία. Με 640 εργαζόμενους και πωλήσεις, οι οποίες ξεπερνούν. τα 270 εκατομμύρια ευρώ το 2021, η Swixx εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στη. μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη ειδική πλατφόρμα εμπορικής διαχείρισης για τις. καινοτόμες εταιρείες βιολογικών φαρμάκων και φαρμάκων αυτοθεραπείας στην ΚΑΕ. Η εταιρεία συγκεντρώνει “κάτω από την στέγη της” εξαιρετικά καινοτόμες εταιρείες. Οι εταιρείες εξειδικεύονται στους τομείς των σπάνιων νοσημάτων, της ογκολογίας-αιματολογίας, της εξειδικευμένης φροντίδας και της φαρμακευτικής αυτοθεραπείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα