Η Pfizer Inc, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από το προσωπικό και τους εργολάβους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν ή να εξετάζονται κάθε εβδομάδα για την Covid-19.

Η Pfizer Inc, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία που ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/8) ότι θα απαιτήσει από το προσωπικό και τους εργολάβους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν ή να εξετάζονται κάθε εβδομάδα για την Covid-19.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εκπρόσωπος της Pfizer, Πάμελα Εϊζελ, είπε ότι η εταιρεία πήρε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε «να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων και των κοινοτήτων τις οποίες υπηρετούμε». Οι εργαζόμενοι που έχουν κάποια πάθηση ή αντιρρήσεις για θρησκευτικούς λόγους μπορούν να ζητήσουν κάποια διευκόλυνση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός των ΗΠΑ, η Pfizer θα προτρέψει σθεναρά τους εργαζομένους της που μπορούν να εμβολιαστούν στις χώρες τους, να το πράξουν. Στα τέλη του 2020 η φαρμακευτική εταιρεία απασχολούσε περίπου 29.400 εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι λόγω της παραλλαγής Δέλτα, εταιρείες όπως οι Alphabet και Walt Disney άρχισαν να απαιτούν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους. Μέχρι και χθες το 70,1% των ενήλικων Αμερικανών είχε κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα