ΕπιχειρηματικάΣΦΕΕ: Η πρόοδος στην παγκόσμια παραγωγή εμβολίων Covid-19

ΣΦΕΕ: Η πρόοδος στην παγκόσμια παραγωγή εμβολίων Covid-19

- Advertisement -

Θα ξεπεράσει τα 12 δισ. η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID-19 το Δεκέμβριο, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) μέσα από τα infographic στοιχεία που παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA).

Θα ξεπεράσει τα 12 δισ. η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID-19 το Δεκέμβριο, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) μέσα από τα infographic στοιχεία που παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΦΕΕ, η βιομηχανία έχει ανταποκριθεί με επιτυχία: αναπτύσσοντας COVID-19 εμβόλια και αυξάνοντας την παραγωγή σε πάνω από 12 δισ. δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, η επιτυχία στη μάχη κατά της COVID-19 βασίζεται στη διανομή και χορήγηση αυτών των δόσεων παγκοσμίως.

Η βιομηχανία έχει δεσμευτεί να παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη. Μέχρι την 1η Οκτώβρη του 2021, 558 εκ. δωριζόμενες δόσεις έχουν ληφθεί από χώρες που τις χρειαζόντουσαν.

Πράσινο φως σε 14 εμβόλια σε όλο τον κόσμο

Από τον Οκτώβριο του 2021, υπάρχουν 14 εγκεκριμένα εμβόλια και 143 υποψήφια εμβόλια σε κλινική ανάπτυξη με πάνω από 200 κλινικές δοκιμές σε εξέλιξη.

Η παραγωγή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου είναι πολύ σύνθετη διαδικασία. Το 70% του χρόνου παραγωγής ενός εμβολίου απορροφάται από τον ποιοτικό έλεγχο και τις κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, το να γνωρίζουμε τα συστατικά ενός εμβολίου και τον τρόπο συνδυασμού τους δεν είναι επαρκές: η εμπειρογνωμοσύνη κι η εμπειρία έχουν σημασία, γι’αυτό και είναι καθοριστικές οι 329 συμφωνίες εθελοντικής συνεργασίας. Συνεργασίας ανάμεσα σε ιατρικές ομάδες, επιστήμονες, ασθενείς και προμηθευτές. Ας σημειωθεί ότι χρειάζονται 60-120 μέρες για να παραχθεί ένα εμβόλιο COVID.

Σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, το να γνωρίζουμε τα συστατικά ενός εμβολίου και τον τρόπο συνδυασμού τους δεν είναι επαρκές

Πνευματική ιδιοκτησία (ΠΙ): Μέρος της λύσης, όχι μέρος του προβλήματος

Μέσα από τα στοιχεία αυτά αναδεικνύεται το γεγονός πως η διαφύλαξη της Πνευματικής Ιδιοκτησίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας.

Η ΠΙ παρέχει κίνητρα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε E&A (200 κλινικές δοκιμές πραγματοποιούνται επί του παρόντος).

Η ΠΙ επέτρεψε την έγκριση του πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19 μέσα σε 326 ημέρες: γρηγορότερα από ποτέ

H ΠΙ διευκολύνει την αναδιάταξη της παραγωγής μέσω της χρήσης των καλύτερων διαθέσιμων υποδομών με σκοπό την αντατικοποίηση και αύξησή της

Η ΠΙ διευκολύνει την αποτελεσματική συνεργσία και τις εθελοντικλες μεταφορές τεχνολογίας

H ΠΙ υποστηρίζεις την εμπιστοσύνης στο εμβόλιο ελαττώνοντας το ρίσκο για πλαστά εμβόλια

Η Πι δίνει περιθώριο για την παγκόσμια ετοιμότητα απέναντι σε νέες ανησυχητικές μεταλλάξεις και μελλοντικές πανδημίες.

ΣΦΕΕ - EFPIA
ΣΦΕΕ – EFPIA
Τα πέντε βήματα για την κατεπείγουσα ενίσχυση της ισότητας πρόσβασης στα εμβόλια κατά της COVID-19
  • Βελτιστοποίησης της παραγωγής
  • Εξάλειψη εμπορικώνφραγμών
  • Ενίσχυση του διαμοιρασμού της δόσης
  • Υποστήριξη της ετοιμότητας της χώρας
  • Περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας.
ΣΦΕΕ - EFPIA
ΣΦΕΕ – EFPIA

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ