• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Symbeeosis είναι το όνομα στο νέο επιχειρηματικο εγχείρημα της οικογένειας Κουτσιανά, ιδρυτών της Apivita, εστιάζοντας στη δημιουργία καινοτόμων και λειτουργικών «πράσινων» προϊόντων.

"Symbeeosis είναι το όνομα στο νέο επιχειρηματικο εγχείρημα της οικογένειας Κουτσιανά, ιδρυτών της Apivita, εστιάζοντας στη δημιουργία καινοτόμων και λειτουργικών «πράσινων» προϊόντων.

Ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά δημιούργησαν τη συγκεκριμένη εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή τροφίμων και συγκεκριμένα προϊόντων με βάση τα βότανα, αλλά και ροφήματα προερχόμενα από τσάι του βουνού και βότανα καθώς και μέλι. Στο πλάνο προσεχώς είναι η δημιουργία και βιολογικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 4,8 εκατ. ευρώ, η οποία αναβαθμίζει τη σύγχρονη ελληνική μελισσοκομία. Η Symbeeosis τρέχει παράλληλα ερευνητικά προγράμματα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και έχει ρίξει ειδικό βάρος στο κομμάτι της εκπαίδευσης, τόσο των νεοεισερχόμενων στον κλάδο, όσο και εκείνων που θέλουν να κάνουν στροφή στην παραγωγή βιολογικού μελιού.

«Έχουμε δημιουργήσει κάτι εντελώς καινούριο για την οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν, με επίκεντρο τον πλανήτη. Δυστυχώς, μόλις το 4% των βοτάνων που καταναλώνουμε είναι ελληνικό. Το υπόλοιπο είναι εισαγωγές, όταν διαθέτουμε τέτοια βιοποικιλότητα! Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η υψηλή θρεπτική αξία των ελληνικών βιολογικών προϊόντων, όμως δεν έχει υπάρξει κάποια στοχευμένη στρατηγική σε επίπεδο χώρας» επεσήμανε ο Ιδρυτής της Symbeeosis, κ. Νίκος Κουτσιανάς, προσθέτοντας πως στην Ελλάδα ο όγκος του βιολογικού μελιού ανέρχεται σε 80 τόνους, όμως στην πραγματικότητα ένα μέρος του είναι επί της ουσίας βιολογικό. Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες παραγωγούς βιολογικού μελιού στη χώρα μας, ο αριθμός παραμένει πολύ μικρός και ανέρχεται, το πολύ, σε 35.

Τα προϊόντα

Μέσα από τη βαθιά εμπειρία και τεχνογνωσία της βιώσιμης μελισσοκομίας, δημιουργήθηκε μια σειρά λειτουργικών βιολογικών μελιών με δραστικά εκχυλίσματα, τα Symbeeosis Organic Honey. Τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της σειράς είναι το Greek Organic Honey product and Propolis, αντιοξειδωτικό μέλι με δραστικό ξηρό εκχύλισμα πρόπολης, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το Greek Organic Honey product and Turmeric, με δραστικό ξηρό εκχύλισμα κουρκουμά, έξτρα αντιοξειδωτικό, με αντιφλεγμονώδη δράση και. ιδιαίτερο άρωμα και γεύση και το Greek Organic Honey product and Ginger, με δραστικό. ξηρό εκχύλισμα τζίντζερ, που βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Μοναδικά λειτουργικά ροφήματα

Η αγάπη για την ελληνική φύση οδήγησε και στην ανάπτυξη μοναδικών λειτουργικών. ροφημάτων τσαγιού: μπορεί κανείς να επιλέξει το Ελληνικό Βιολογικό Τσάι του Βουνού. (Greek Organic Mountain Tea) με υψηλή θρεπτική αξία χάρη στις μοναδικές αντιοξειδωτικές. και τονωτικές ιδιότητες του. Καθένα από τα 6 προϊόντα που διατίθενται έχει τα δικά του. οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία, καθώς είναι τα μοναδικά που είναι εμπλουτισμένα με εξαιρετικά δραστικά ξηρά εκχυλίσματα τσαγιού του βουνού. Εντείνουν τη σωματική και πνευματική ευεξία, στηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη μνήμη.

Ταυτόχρονα διατίθενται άλλα 6 μοναδικά βότανα της ελληνικής φύσης, επίσης. εμπλουτισμένα με τα δραστικά ξηρά εκχυλίσματα τους για ενίσχυση της παραδοσιακά. θεραπευτικής τους δράσης. Σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τα Βιολογικά Συμπληρώματα. Διατροφής Symbeeosis, μια εξαιρετική καινοτομία στην κατηγορία καθώς είναι 100%. φυσικά, χωρίς συνθετικά ή αρώματα, βασισμένα μόνο σε φαρμακευτικά φυτά και πρόπολη. Με πολλαπλά οφέλη καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ευεξία, στη μείωση του οξειδωτικού στρες και της κόπωσης, ενώ προδίδουν ενέργεια. και ενισχύουν την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο Ιδρυτής της Symbeeosis και της APIVITA κ. Νίκος Κουτσιανάς δήλωσε: «Μετά από το. ταξίδι μου στην APIVITA, θέλω να μοιραστώ με τη νέα ομάδα της Symbeeosis, με τους. αγρότες, τους μελισσοκόμους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, το νέο όραμά μας. Ένα όραμα που θα στηρίζεται στην αναγεννητική οικονομία, στο εὖ και ἀεί ἐπιχειρεῖν, δημιουργεῖν και καινοτομεῖν, στην αναγεννητική καλλιέργεια και αναγεννητική μελισσοκομία. με σκοπό την παραγωγή και διάθεση προϊόντων για τη διατροφή, την υγεία και το εὖ ζῆν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα