• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Επενδύσεις 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην περιοχή Darmstadt της Γερμανίας δρομολογεί η φαρμακευτική επιχείρηση Merck KGaA, στο πλαίσιο 5ετούς συμφωνίας με την Joint Works Council.

«Με τη δέσμευση μας για επενδύσεις, δημιουργούμε προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης στο μέλλον»

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωσε η Merck KGaA, η συμφωνία καλύπτει τους 11.000 συνολικά υπαλλήλους που διαθέτει η επιχείρηση, εξασφαλίζοντας την «μελλοντική βιωσιμότητά τους», σε ένα πλαίσιο συμφωνίας με εγγυημένη απασχόληση έως το τέλος του 2025.

Στην παρούσα φάση, η Merck βρίσκεται σε συζητήσεις για την πιθανή κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Darmstadt. Ταυτόχρονα, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο στην περιοχή.

«Με τη δέσμευση μας για επενδύσεις, δημιουργούμε προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης στο μέλλον», όπως δήλωσε ο Kai Beckmann, διευθύνων σύμβουλος και μέλος διοικητικού συμβουλίου της Merck, στην περιοχή του Darmstadt. «Μαζί με τους εκπροσώπους εργαζομένων, θέλουμε να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αλλαγές στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς μας στην περιοχή του Darmstadt».

Ο Michael Fletterich, επικεφαλής των εργαζομένων της Merck KGaA, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές διεξήγαγαν εντατικές διαπραγματεύσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν έντονες συζητήσεις. Ωστόσο η συμφωνία είναι καλή για τους εργαζόμενους και για το μέλλον της εταιρείας.

Τα πρώτα βήματα στο Darmstadt

Το 1668, ο φαρμακοποιός Friedrich Jacob Merck έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τη «βάση» της Merck. Τα 350 και πλέον χρόνια είναι ένας απίστευτος αριθμός, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο της επιστήμης από το 1668 μέχρι σήμερα.

Ένα φαρμακείο, το οποίο ιδρύθηκε στο Darmstadt της Γερμανίας το 1668, πρόκειται να αποτελέσει τον ιστορικό πυρήνα της παλαιότερης φαρμακευτικής και χημικής εταιρείας στον κόσμο, η οποία στην συνέχεια εξελίχθηκε σε κορυφαία εταιρεία. Η Merck λειτουργεί διεθνώς από τη δεκαετία του 1820.

Αρχικά, οι διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές της εταιρείας διεξάγονται κυρίως με άλλες γερμανόφωνες χώρες. Στα μέσα του 19ου αιώνα, η Merck αρχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως. Από την έδρα της στην Ευρώπη, η Merck συνάπτει επιχειρηματικές επαφές με την Ασία (1832), τη Βόρεια Αμερική (1845), τη Νότια Αμερική (1851), την Αφρική (1867) και τέλος την Αυστραλία (1879).

Ως συνέπεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρεία χάνει τις θυγατρικές της στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής θυγατρικής της Merck & Co., η οποία ιδρύθηκε το 1890. Η επιχείρηση καθίσταται ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία.

Σε συνέχεια μιας σειράς εξαγορών και επεκτάσεων, το 2007, η Merck άρχισε να επεκτείνει και τις εγκαταστάσεις παραγωγής βιοφαρμακευτικών προϊόντων, κυρίως για την τελευταία γενιά βιολογικών ενεργών συστατικών για την ογκολογία. Έτσι, καθίσταται κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σήμερα, η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης – με περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες, οι οποίοι εργάζονται για την εξεύρεση πρωτοποριακών λύσεων και την ανάπτυξη δυναμικών τεχνολογιών.

Περίπου 6.000 ερευνητές στην εταιρεία εργάζονται για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και είναι πολυάριθμες οι συμπράξεις Έρευνας και Ανάπτυξης παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα