ΔιατροφήΠοιο είναι το σπιτικό φάρμακο που βοηθά σε δυσπεψία και κρύωμα;

Ποιο είναι το σπιτικό φάρμακο που βοηθά σε δυσπεψία και κρύωμα;

- Advertisement -

Ένα σπιτικό γιατροσόφι, με πολλά οφέλη για την υγεία μας, έρχεται να δώσει λύσεις σε μια σειρά από μικρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας.
Ο λόγος για το «θαυματουργό» μηλόξυδο, που υπόσχεται να δώσει λύσεις σε προβλήματα δυσπεψίας και κρυώματος.
Ο σωστός τρόπος, για να μην προκαλέσει ζημιά στον οισοφάγο λόγω των οξέων, είναι να διαλυθεί στο νερό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις δυσπεψίας και παλινδρόμησης.
Το μηλόξυδο μπορεί να σε ανακουφίσει, καθώς η παλινδρόμηση είναι αποτέλεσμα χαμηλού οξέος του στομάχου και όχι υψηλό.
Όταν βιαζόμαστε, το σώμα μας δεν παράγει αρκετό οξύ του στομάχου και παγκρεατικά ένζυμα. Έτσι, αντί να απορροφήσει την τροφή, γίνεται η ζύμωση στο στομάχι και νιώθουμε καούρα.
Ανακατέψτε λοιπόν 1 με 2 κουταλιές μηλόξυδο σε νερό και καταναλώστε το 15 λεπτά πριν το γεύμα για να βοηθήσει στην πέψη.

Σωστά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Τα επίπεδα υψηλού σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Το μηλόξυδο αυξάνει την ικανότητα της ινσουλίνης να διασπάσει τη ζάχαρη κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μπορεί, λοιπόν, να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα πριν και μετά τα γεύματα αλλά και πριν τον ύπνο. Ακόμη είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης
Η πηκτίνη, ένας σύνθετος υδατάνθρακας και διαλυτή ίνα που υπάρχει στα μήλα και στο ξύδι τους, είναι υπεύθυνη για τη μείωση της χοληστερίνης. Η κακή χοληστερίνη αποβάλλεται από τον οργανισμό με την πηκτίνη.

Φεύγει το κρύωμα
Το μηλόξυδο, μαζί με σκόρδο, τζίντζερ είναι η ιδανική και φυσική πρόταση για το κρύωμα. Μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά και μέλι που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ