Η σωστή διατροφή όταν περνάμε γρίπη ή κρυολόγημα αποτελεί βασικό «όπλο» για να εξασφαλίσουμε ταχύτερη ανάρρωση και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στις δραστηριότητές μας.

Η σωστή διατροφή όταν περνάμε γρίπη ή κρυολόγημα αποτελεί βασικό «όπλο» για να εξασφαλίσουμε ταχύτερη ανάρρωση και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στις δραστηριότητές μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο οργανισμός μας όταν έχουμε κάποια ίωση έχει ανάγκη από ξεκούραση, προσεγμένη διατροφή και φροντίδα, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να γίνουμε χειρότερα. Εξίσου σημαντική είναι και η σωστή ενυδάτωση και η αναπλήρωση πολύτιμων συστατικών που χάνονται από τον οργανισμό όταν αρρωσταίνουμε.

Κοτόσουπα: Ιδανική για το κρύωμα

Υπάρχει λόγος που όταν ήμασταν παιδιά, η μαμά πάντα μας έφτιαχνε κοτόσουπα όταν αρρωσταίναμε. Η σούπα είναι ζεστή και καταπραϋντική, καθιστώντας την σημαντική πηγή ενυδάτωσης, ιδίως αν έχετε πονόλαιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα πλούσιο μπολ με κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η ρινική συμφόρηση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Το κοτόπουλο παρέχει πρωτεΐνη που είναι σημαντική για την ανάκτηση των δυνάμεών μας όταν έχουμε αρρωστήσει. Ακόμη και ο ατμός από την ζεστή κοτόσουπα είναι ευεργετικός. Ο ατμός μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς, διευκολύνοντας την αναπνοή. Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και ενυδατική και είναι από τις πρώτες μας επιλογές όταν αρρωσταίνουμε.

Σκόρδο το αντιμικροβιακό

Οι αντιμικροβιακές ουσίες του σκόρδου είναι γνωστές. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σκόρδο μπορεί όντως να μας προστατεύει από τα κρυολογήματα και να μας κάνει να αναρρώνουμε ταχύτερα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν, σε ημερήσια βάση, διατροφικό συμπλήρωμα σκόρδου, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, δεν είναι η μυρωδιά του σκόρδου που θα διώξει τα βακτήρια και τους ιούς από τον οργανισμό. Η αλισίνη, μια από τις ισχυρότερες θειούχες ουσίες που περιέχει το σκόρδο. Έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας στην ανάρρωση.

Κέικ: Το τέλειο «comfort food»

Συνήθως όταν αντιμετωπίζουμε μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Επειδή το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια, ένα κομμάτι απλού κέικ (χωρίς σοκολάτα) είναι ο,τι καλύτερο για comford food.

O όρος «comfort food», που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Αμερική, χρησιμοποιείται για να δηλώσει το φαγητό που βοηθάει τον καθένα από εμάς να νιώσει καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κομμάτι γευστικού κέικ που θα μας φτιάξει τη διάθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα