Την έγκριση για τη νέα έκδοση της προγεμισμένης πένας GONAL-f έλαβε η φαρμακευτική επιχείρηση Merck από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Γνωστή ως προγεμισμένη πένα GONAL-f RFF Redi-jectTM στις ΗΠΑ και αρχικά εγκεκριμένη από τον FDA το 2013, η νέα έκδοση της πένας είναι εύκολη στην εκμάθηση και εύκολη στη χρήση.
«Φιλοδοξώντας να αποτελέσουμε έναν ολοκληρωμένο εταίρο στη θεραπεία της γονιμότητας, η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη φιλικών προς το χρήστη θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης του βιο-φαρμακευτικού τομέα της Merck. «Κατανοούμε ότι οι καλύτεροι φορείς προώθησης της καινοτομίας προέρχονται μέσα από τις γνώσεις των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Η συμβουλή τους αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της νέας έκδοσης της προγεμισμένης πένας GONAL-f».
Μέχρι σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια μωρά έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια των προϊόντων γονιμότητας και υπηρεσιών της Merck. Η προγεμισμένη πένα GONAL-f είναι η μόνη γοναδοτροπίνη που παρέχεται σε προγεμισμένη, έτοιμη προς χρήση πένα στις ΗΠΑ. Η νέα πένα GONAL-f, όπως και η προηγούμενη έκδοσή της, καθιστά δυνατή την προσεκτική ρύθμιση της θεραπείας επιτρέποντας την αύξηση ή μείωση κατά 12,5 IU (διεθνείς μονάδες) για να τιτλοδοτηθεί μια ευρεία σειρά δόσεων και να στοχεύσει με ακρίβεια τη δοσολογία σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών. Επιπλέον, στα χαρακτηριστικά του νέου σχεδίου της περιλαμβάνεται μια τροποποίηση στο παράθυρο ένδειξης της δόσης για λόγους αναγνωσιμότητας.
Οι ασθενείς που υποφέρουν από υπογονιμότητα αποτελούν τον πρωταρχικό τομέα εστίασης για τη Merck καθώς η εταιρεία επιζητά διαρκώς να επεκτείνει την προσφορά της στον τομέα της γονιμότητας. Η τελευταία έκδοση της προγεμισμένης πένας GONAL-f αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο ολοένα και μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της Merck για τη στήριξη γυναικών και ζευγαριών με υπογονιμότητα στις ΗΠΑ, όπου ένα στα έξι ζευγάρια επηρεάζεται από υπογονιμότητα.