Το 35% των ασθενών του κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί όπως εκτιμά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), σε μια περίοδο που ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας έχει μειωθεί αισθητά σε χώρες της Ευρώπης.

Το 35% των ασθενών του κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί όπως εκτιμά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CDC, το 35% των ασθενών κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί. Το 0,4% που εμφανίζουν συμπτώματα και πάσχουν από την ασθένεια Covid-19 θα πεθάνουν. Ενώ, το 40% της μετάδοσης του ιού συντελείται προτού οι άνθρωποι νιώσουν άρρωστοι.

Όσοι ασθενείς είναι πάνω από 65 χρονών, σύμφωνα με υπολογισμούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα, έχουν πιθανότητα 1,3% να καταλήξουν.

Για τους κάτω των 49 ετών το ποσοστό πέφτει στο 0,05%.

Λαμβάνοντας υπόψη το πιο αισιόδοξο σενάριο, το 3,4% των ασθενών θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 7,4% για τους άνω των 65 ετών.

Ακόμη, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι ασυμπτωματικοί μπορούν να μολύνουν στον ίδιο βαθμό με εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα