News13032: Μετακινήσεις στα καταστήματα με SMS - Ο νέος κωδικός

13032: Μετακινήσεις στα καταστήματα με SMS – Ο νέος κωδικός

- Advertisement -

Ένας νέος πενταψήφιος αριθμός, ο 13032 θα μπει στη ζωή μας μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Που θα μας είναι χρήσιμος;

Ένας νέος πενταψήφιος αριθμός, ο 13032 θα μπει στη ζωή μας μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Που θα μας είναι χρήσιμος;

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με το άνοιγμα των καταστημάτων ένας νέος πενταψήφιος αριθμός θα μπει στην καθημερινότητα. Αυτό το σενάριο είχε πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ώρες, όμως κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί όταν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 για να πηγαίνουν στα μαγαζιά και να κάνουν τις αγορές τους είτε με click away είτε με click inside, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα sms στο 13032 θα έχουν διάρκεια μέχρι τρεις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος στείλει μήνυμα στο 13032 θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Το sms στο 13032 θα χρησιμοποιείται μόνο μία φορά την ημέρα, όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

Χαλάρωση από 1η Μαρτίου 

Με την Αττική να παραμένει στο κόκκινο και τη διασπορά του κορωνοϊού να αφορά πλέον ακόμη περισσότερες περιοχές, τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα χαλάρωση του lockdown από την 1η Μαρτίου όσον αφορά στο λιανεμπόριο, φαίνεται πως θα πάρουν μία μικρή αναβολή για τις 8 Μαρτίου, εφόσον βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και τότε.

Η κρίσιμη ημέρα για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων είναι η Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Το γεγονός πάντως ότι πλέον η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στην Αττική φέρεται να αγγίζει το 90% και ανάλογα με το εάν θα υπάρξει νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, δεν προϊδεάζει για καλές ειδήσεις.

Ο εμπορικός κόσμος ζητά εν τω μεταξύ επιστροφή στην “κανονικότητα” της αγοράς το συντομότερο δυνατό, όχι όμως με click away. Το μέτρο δεν κρίνεται αποδοτικό ιδίως για την ένδυση και την υπόδηση, έστω και εάν το υποστηρίζουν επιστήμονες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ