NewsΑιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νοσοκομεία για παράνομες αποκλειστικές

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε νοσοκομεία για παράνομες αποκλειστικές

- Advertisement -

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το προηγούμενο 24ωρο αστυνομικοί για παράνομες αποκλειστικές.

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το προηγούμενο 24ωρο αστυνομικοί για παράνομες αποκλειστικές.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής φροντίδας ασθενών.

Έλεγχος σε 87 εργαζόμενες νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Όπως ανακοινώθηκε, σε αυτό το πλαίσιο ελέγχθηκαν 87 εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες και συνοδοί ασθενών, από τις οποίες πέντε διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν πιστοποιητικά υγείας της αρμόδιας υγειονομικής Αρχής και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Αντίστοιχη επιχείρηση είχε γίνει και στην Αθήνα με 20 συλλήψεις.

Χειροπέδες σε είκοσι γυναίκες

Χειροπέδες σε είκοσι γυναίκες που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομεία της δυτικής Αττικής, πέρασαν οι αστυνομικοί των αστυνομικών τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο νοσοκομεία νυχτερινές ώρες την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, διαπιστώθηκε ότι 20 γυναίκες (18 αλλοδαπές και 2 Ελληνίδες), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Χωρίς όμως να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας αρχής.

Επίσης, δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται, ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ