Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελλάδας – Κίνας σχετικά με την ακύρωση των εορτασμών του της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα, εξαιτίας των εξελίξεων με τον κοροναϊό.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελλάδας – Κίνας σχετικά με την ακύρωση των εορτασμών του της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα, εξαιτίας των εξελίξεων με τον κοροναϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, αλλά και το Δ.Σ. ανακοίνωσαν πως θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην παροχή βοήθειας στον λαό της Κίνας. Η Κίνα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, μετά τα κρούσματα κοροναϊού.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού φθάνει με τον πιο πρόσφατο απολογισμό τους 170 στην Κίνα. Τα κρούσματα να ανέρχονται σε περίπου 7.700. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου για τον κοροναϊό

«Ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, η Αντιπρόεδρος κ. Αμαλία Ματιάτου και το Δ.Σ. απεφάσισαν ότι λόγῳ των δοκιμασιών που περνάει την στιγμή αυτή ο Λαός της Κίνας και από σεβασμό προς τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων, δεν είναι ενδεδειγμένο ο Σύνδεσμος μας να οργανώσει εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά στις 7 Φεβρουαρίου.

Αντιθέτως απεφάσισε όπως όλες οι προσπάθειες και δυνατότητες του Συνδέσμου να επικεντρωθούν και να συμβάλουν στην προσωπική και υλική βοήθεια προς τον λαό της Κίνας.

Την ανακοίνωση αυτή απευθύνουμε στην Κινεζική Πρεσβεία και προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου και σε όλους τους φίλους στην Ελλάδα και Κίνα.

Μετά την επίλυση του προβλήματος η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθεί σε σύντομο χρόνο, θα εορτάσουμε το νέο έτος και την επιστημονική νίκη.

Καλούμε τα μέλη μας να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον Σύνδεσμο. Να συντονίσουμε την προσπάθεια αλληλεγγύης και βοήθειας προς την Κίνα.

Καλούμε τις Κινεζικές οργανώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Είτε μονομερώς είτε συντονισμένοι με την προσπάθειά μας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙΝΑΣ»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα