NewsΑνατροπή με τα σχολεία: Τελικά σήμερα οι ανακοινώσεις από Κεραμέως

Ανατροπή με τα σχολεία: Τελικά σήμερα οι ανακοινώσεις από Κεραμέως

- Advertisement -

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τα σχολεία, καθώς οι σχετικές ανακοινώσεις παραπέμπονται για σήμερα, Σάββατο, όπως ανακοίνωσε στην προγραμματισμένη ενημέρωση του το υπουργείο Υγείας.

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τα σχολεία, καθώς οι σχετικές ανακοινώσεις παραπέμπονται για αύριο, Σάββατο, όπως ανακοίνωσε στην προγραμματισμένη ενημέρωση του το υπουργείο Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας, δεν μετείχε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που θα ανακοίνωνε αποφάσεις για τα σχολεία. Οπως εξήγησαν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει ακόμη, οπότε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Σάββατο, από την υπουργό Παιδείας.

Τα τρία σενάρια που επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι και θα τεθούν υπόψιν της κυβέρνησης για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις είναι:
  • Να κλείσουν δημοτικά και βρεφονηπιακοί στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • Να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές
  • Να κλείσουν όλα τα σχολεία πανελλαδικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπενθύμισε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν στις 20:30.

Διευκρίνισε εκ νέου ότι η παράδοση κατοίκων (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιαιτρικής του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε ότι το β’ κύμα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Στην χώρα μας υπάρχει διασπορά σε περιοχές που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Ενδεχομένως να αφορά την συγκομιδή ελιάς. Φαίνεται ότι είμαστε στο «πικ» του δευτερου κύματος» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η αυξηση των θανάτων είναι ανάλογη με την αυξηση των κρουσμάτων. Βλέπουμε μια μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι να δούμε πότε θα αποδώσει το λοκντάουν» είπε επίσης το μέλος της Επιτροπής και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ