NewsΑπεβίωσε από κορωνοϊό ο διευθυντής Ακτινολογικού του «Αγιος Παύλος»

Απεβίωσε από κορωνοϊό ο διευθυντής Ακτινολογικού του «Αγιος Παύλος»

- Advertisement -

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Κώστας Τσιτουρίδης, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα κορωνοϊού.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Κώστας Τσιτουρίδης, ο οποίος νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, όπου είχε μεταφερθεί με συμπτώματα κορωνοϊού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζει με μήνυμά του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης, κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ο Κώστας Τσιτουρίδης είχε γεννηθεί το 1958 στο Κιλκίς, σπούδασε στο Sapienza Università di Roma και έκανε διδακτορικό στο ΔΠΘ. Διετέλεσε διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» και δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Την περίοδο 2006-2009 ήταν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με τον συνδυασμό της Χρύσας Αράπογλου που είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια.

ΠΟΕΔΗΝ: Ο Κώστας Τσιτουρίδης δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Λίγο νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο διευθυντής του ακτινολογικού στο “Αγιος Παύλος” Κώστας Τσιτουρίδης, δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Στην ανακοίνωσή της στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους του εκλιπόντος, τονίζει όμως πως αυτή τη στιγμή στην Αττική νοσούν από κορονοϊό 214 υγειονομικοί, εκ των οποίων μόνο το 10% έχει εμβολιαστεί, ενώ απευθύνει έκκληση προς όλους του εργαζομένους στον τομέα της Υγείας να κάνουν το εμβόλιο για τον ιό.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

“Χάσαμε και εικοστό έκτο συνάδελφο από κορoνοϊό. 62χρονος διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης. Έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ. Δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους. Δεν είχε εμβολιαστεί.

Νοσούντες υγειονομικοί

Στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ νοσούν από κορoνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ’ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιαστεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι.

Σας κοινοποιούμε τους νοσούντες συναδέλφους ανά νοσοκομείο.

Τους περισσότερους νοσούντες συναδέλφους έχει το Γεννηματάς (53). Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς νόσησαν περί τους 4000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό.

Τώρα στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορoνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.

Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ’ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο τύπου και όχι με υπουργική απόφαση, να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει όλοι.

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν. Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα.

Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα.

Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιαστούμε”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ