NewsAstraZeneca: 54χρονη πέθανε από θρομβοεμβολή μετά το εμβόλιο

AstraZeneca: 54χρονη πέθανε από θρομβοεμβολή μετά το εμβόλιο

- Advertisement -

Μια γυναίκα 54 ετών πέθανε στον Καναδά αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκό.

Μια γυναίκα 54 ετών πέθανε στον Καναδά αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στον Καναδά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

«Με θλίψη μου έμαθα ότι μια γυναίκα 54 ετών σε άριστη φυσική κατάσταση (…) πέθανε επειδή εμβολιάστηκε. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς», είπε ο Λεγκό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Δρ Οράσιο Αρούντα, διευθυντής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Κεμπέκ, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα υπέστη εγκεφαλική θρόμβωση και, μολονότι της χορηγήθηκε ιατρική θεραπεία, απεβίωσε. Ο θάνατος αυτός δεν θα αλλάξει τη στρατηγική των εμβολιασμών στο Κεμπέκ, διευκρίνισε.

«Ξέραμε ότι υπήρχαν σοβαρές επιπλοκές, μία ανά 100.000 (δόσεις), αλλά θυμηθείτε ότι μέχρι σήμερα έχουμε εμβολιάσει με το AstraZeneca περισσότερους από 400.000 ανθρώπους», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Κριστιάν Ντιμπέ.

Περιπτώσεις θρομβοεμβολών

Στο Κεμπέκ το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται σε άτομα άνω των 45 ετών. Την περασμένη Παρασκευή οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν χορηγηθεί συνολικά λίγο πάνω από 1.100.000 δόσεις σε όλο τον Καναδά. Μόνο τέσσερις περιπτώσεις θρομβοεμβολών με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, έλαβε και ο ίδιος την πρώτη δόση του AstraZeneca την Παρασκευή.

Νωρίτερα σήμερα ο Τριντό ανακοίνωσε ότι 60 στρατιωτικοί θα σταλούν για να ενισχύσουν τις υπηρεσίες υγείας στη Ν. Σκωτία, στον ανατολικό Καναδά, όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα. Χθες εστάλησαν τριάντα νοσηλευτές και τεχνικό προσωπικό στο Οντάριο, μια επαρχία τα νοσοκομεία της οποίας έχουν κατακλυσθεί από ασθενείς.

Στο Κεμπέκ, την επαρχία που μετρά τους περισσότερους θανάτους από την αρχή της πανδημίας, η κατάσταση βελτιώνεται, διαβεβαίωσε ο Φρανσουά Λεγκό.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που ισχύει από τις αρχές Ιανουαρίου στο Μόντρεαλ, θα ξεκινά από τη Δευτέρα στις 21.30, αντί για τις 20.00 που είναι μέχρι τώρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ