NewsΑυτός είναι ο γιατρός «μαϊμού» που προφυλακίστηκε (φωτός)

Αυτός είναι ο γιατρός «μαϊμού» που προφυλακίστηκε (φωτός)

- Advertisement -

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 47χρονου ψευτογιατρού που πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του 47χρονου ψευτογιατρού που πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1973 στα Λιόσια Αττικής.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016. Παρείχε έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς. Παρείχε δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Η δράση του Νίκου Κοντοστάθη, ωστόσο, ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα με τον 47χρονο σήμερα άνδρα, να στήνει απάτες. Ανάμεσα στα θύματά του μάλιστα σε απάτη που έστησε μαζί με τρία ακόμα άτομα ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος σε μήνυση που κατέθεσε εναντίον του «κυρίου Νικολάου», όπως του είχε συστηθεί, αναφέρει ότι ξόδεψε σε λιγότερο από χρόνια περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Τον κ. Κοντομηνά φέρεται να τον προσέγγισε τον Σεπτέμβριο του 2005 μέσω ενός τρίτου προσώπου και να του συστήθηκε ως «κύριος Νικολάου» Ελληνοαμερικανός από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, αλλά και αδερφικός φίλoς των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Κατέθεσε μήνυση ο κ. Κοντομηνάς

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοντομηνάς, ο 47χρονος απατεώνας «είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο». Έτσι, πλησίασε σύμφωνα με την έγκληση τον επιχειρηματία προκειμένου να χρηματοδοτήσει «έναν καινούριο τύπο κεραίας τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας, που παράγεται με απόλυτη μυστικότητα για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και αξιοποιείτο μέχρι τότε μόνο από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις […]. Οι κεραίες αυτές θα ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία πολλαπλής εκπομπής (multi beam) και τροποδιασκόρπισης, που σημαίνει ότι θα φτάνουν μέχρι την τροπόσφαιρα και στη συνέχεια θα αντανακλώνται προς τη Γη, με συνέπεια η επικοινωνία να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις».

Σύμφωνα με την έγκληση, «κριτήρια για την επιλογή του κ. Κοντομηνά αποτέλεσαν η ικανότητα και η εντιμότητά του ως επιχειρηματία, αλλά και το ότι είναι Ελληνας και χριστιανός ορθόδοξος που έχει σπουδάσει στο Aμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.

Τον διαβεβαίωσαν ότι αποτελούσε επιθυμία-απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ιδρύσει μια εταιρεία που θα πωλούσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε διάφορες χώρες, με τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί σε τρίτους η παραμικρή υπόνοια ότι πίσω από τις εν λόγω συναλλαγές υποκρύπτονταν αμερικανικά συμφέροντα. Η εταιρεία αυτή θα χρηματοδοτούταν μυστικά κατά το μεγαλύτερο μέρος από το Carlyle Group και άλλες εταιρείες ελεγχόμενες από την NSA και ότι αναμενόταν να κάνουν εργασίες συνολικού ύψους 50-100 δισ. δολαρίων…».

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου θα δημοσιοποιηθούν σήμερα ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Ο δικηγόρος που αποκάλυψε τον γιατρό-μαϊμού

Ο δικηγόρος κ. Στέλιος Σούρλας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την προσωπική εμπειρία που είχε με τον «ψευτογιατρό», μέσω ενός συγγενικού του προσώπου που συμβουλεύτηκε τον 47χρονο.

«Όταν του είπα ότι είμαι δικηγόρος εξαφανίστηκε», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ