NewsΧτύπησαν γιατρό στην Ηγουμενίτσα – Νοσηλευτές σε χρέη σεκιούριτι

Χτύπησαν γιατρό στην Ηγουμενίτσα – Νοσηλευτές σε χρέη σεκιούριτι

- Advertisement -

Χωρίς την απαραίτητη φύλαξη παραμένει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην πόλη της Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να εκτελούν χρέη σεκιούριτι. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες όπου δύο νεαροί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ήρθαν σε διαπληκτισμό με ιατρό του ΤΕΠ, στην συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο.

Χωρίς την απαραίτητη φύλαξη παραμένει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην πόλη της Ηγουμενίτσας με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να εκτελούν χρέη σεκιούριτι

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία έπειτα από κλήση του προσωπικού. Oι νεαροί προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας. Tους επιβλήθηκε προσωποκράτηση αφού ο ιατρός δεν υπέβαλε μήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΤΕΠ έχουν συμβεί αρκετά παρόμοια περιστατικά πάρα την επίμονη έκκληση του προσωπικού για φύλαξη. Οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν πράξει τα δέοντα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Τα κρούσματα βίας στα δημόσια νοσοκομεία λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα. Στα τέλη Οκτωβρίου σημειώθηκε νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με στόχο τους νοσηλευτές. Συγκεκριμένα, νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ του ΓΝ Καλαμάτας δέχθηκε επίθεση από ασθενή. Έριξε τον πάγκο των επειγόντων και χτύπησε στο πρόσωπο τη νοσηλεύτρια και την ιατρό εφημερίας. Χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατόν να τον συγκρατήσει ο υπάλληλος φύλαξης. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια αιμοληψίας χτύπησε μια νοσηλεύτρια με κλωτσιά στο πρόσωπο και μια άλλη στο χέρι ως την επέμβαση της αστυνομία.

Αυξανόμενη βία

Και από το περιστατικό αυτό προκύπτει η ολοένα αυξανόμενη βία κατά των επαγγελματιών υγείας. Η υγεία και σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων βρίσκεται σε διαρκή διακινδύνευση και είναι εμφανής η έλλειψη συστηματοποιημένης και αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Μάλιστα, η ΕΝΕ καταγγέλλει πως η εναπόθεση της ασφάλειας των εργαζομένων στηρίζεται στο τυχαίο γεγονός της έγκαιρης παρέμβασης έτερων προσώπων, αρμοδίων ή μη προς την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αποτελεί και η επίθεση ξυλοδαρμού (τον περασμένο Μάιο) με θύμα έναν γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο. Δέκα άτομα επιτέθηκαν σε ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό σε εφημερία στο Κρατικό Νίκαιας. Μάλιστα, όπως κατήγγελλε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΕΙΝΑΠ, τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ