NewsΈχασε τον γιο της από γρίπη -Συμβουλεύτηκε ομάδα αντιεμβολιαστών

Έχασε τον γιο της από γρίπη -Συμβουλεύτηκε ομάδα αντιεμβολιαστών

- Advertisement -

Την τραγική ιστορία μιας μητέρας από το Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία έχασε το παιδί της που είχε γρίπη, δημοσιεύει το NBC, επειδή άκουσε μέλη από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και δεν του έδωσε φάρμακα.

Την τραγική ιστορία μιας μητέρας από το Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία έχασε το παιδί της που είχε γρίπη, δημοσιεύει το NBC, επειδή άκουσε μέλη από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και δεν του έδωσε φάρμακα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του η ιστοσελίδα του NBC, μια μητέρα ανέβασε ένα ένα γκρουπ αντιεμβολιαστών («Stop Mandatory Vaccination») και ρωτούσε να μάθει τι πρέπει να κάνει επειδή το παιδί της ήταν άρρωστο με γρίπη και ο γιατρός της είπε να πάρει Tamiflu.

Τα μηνύματα που δέχτηκε συνοψίζονται στο εξής: «Μην ακούς τον γιατρό σε καμία περίπτωση μη του δώσεις tamiflu».

Εκτός από αυτό, αρκετά μέλη την προέτρεψαν να ακολουθήσει άλλες θεραπείες, όπως να βάλει λάδι μέντας στην κοιλιά του παιδιού και να του κάνει εντριβές. Όπως και να βάλει φύλλα λεβάντας στο κρεβάτι του γύρω γύρω.

Η μητέρα έγραψε: «Τέλεια. Σας ευχαριστώ, αυτό πρόκειται να κάνω».


Η κατάληξη ωστόσο ήταν τραγική, αφού η κατάσταση του παιδιού άρχισε να επιδεινώνεται. Όταν αποφάσισε να το πάει στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς το παιδάκι δυστυχώς κατέληξε.

Οι διαχειριστές του γκρουπ διέγραψαν τα μηνύματα της μητέρας αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού της, αλλά η αστυνομία εντόπισε μηνύματα από το 2017 πάλι στο γκρουπ που είχε στείλει η μητέρα και δήλωνε υπερήφανη ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμβολιάσει το παιδί της.

Αντιεμβολιαστικό κίνημα

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί μια διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Επιδημίες από νοσήματα που προλαμβάνονται μέσω εμβολιασμού παρατηρούνται πλέον σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Νέας Υόρκης όπου εξελίσσεται επιδημία ιλαράς. Γεγονός τόσο σοβαρό που οδήγησε το δήμαρχο της πόλης, πέραν της ευγενικής παρότρυνσης να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, να καταλήξει στην απόφαση επιβολής προστίμου σε όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί…. Παρόμοια επιδημία έζησε και η Ευρώπη τη χρονιά που πέρασε.

Στην Ευρώπη αντιμετώπισαν το πρόβλημα με συστάσεις και εμβολιασμό ευπαθών ομάδων. Πρακτικές που βοήθησαν στην ύφεση του προβλήματος. Χωρίς όμως να είναι σίγουρο εάν αυτό θα οδηγήσει στην αποφυγή μίας νέας επιδημίας στο προσεχές μέλλον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ