NewsΕισήγηση λοιμωξιολόγων να μπει στο «κόκκινο» η Αττική: Τι θα γίνει

Εισήγηση λοιμωξιολόγων να μπει στο «κόκκινο» η Αττική: Τι θα γίνει

- Advertisement -

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως την Πέμπτη και η πρώτη εισήγηση είναι να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, κάτι που θα αποφασιστεί οριστικά σήμερα, Παρασκευή.

Οι λοιμωξιολόγοι συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα και η πρώτη εισήγηση είναι να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, κάτι που θα αποφασιστεί οριστικά αύριο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Πέμπτης οι λοιμωξιολόγοι να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων για να εξετάσουν όλα τα δεδομένα.

Αυτό σημαίνει πως το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων στην Αττική είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξουν, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθει και η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο.

Οι πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού να συνεδριάζουν χθες Πέμπτη αναφορικά με τις αποφάσεις για τα σχολεία, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα γυμνάσια και λύκεια επρόκειτο να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως στις «κόκκινες περιοχές» θα παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι συνιστούν να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια σε αυτές τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αρκετά μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Τι συζητείται για το λιανεμπόριο

Νωρίτερα χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη, την ώρα που τα τεστ σε όλη τη χώρα παρέμειναν σε υψηλό αριθμό.

Επίσης, στην επιτροπή υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Πιθανότερο είναι να επιλεγεί η λύση του click away στο λιανεμπόριο, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση.

Ελληνας γιατρός προειδοποιεί για «τσουνάμι» κρουσμάτων

Είναι ενδεικτικό πως ο δρ Γιώργος Παυλάκης, επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τον καρκίνο, αναδημοσίευσε στο Facebook το άρθρο του iefimerida για τις σκέψεις να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική και σχολίασε: «Προφανώς είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων για την Αττική. Η συνέχιση του ανοίγματος της αγοράς και των σχολείων θα φέρει περισσότερα κρούσματα και έκρηξη-τσουνάμι στην Αττική».

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ