NewsΕΜΑ: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

ΕΜΑ: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

- Advertisement -

Ανώτατος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις αλλά η αιτία δεν είναι ξεκάθαρη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανώτατος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις αλλά η αιτία δεν είναι ξεκάθαρη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο». Ωστόσο δεν είναι σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. Ο ίδιος ανέφερε πως η σύνδεση θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Οι περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες και η σχέση κόστους-οφέλους συνεχίζει να ευνοεί τα εμβόλια», δήλωσε αναφερόμενος στις ενδεχόμενες παρενέργειες ο υπεύθυνος στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ.

Αναφερόμενος, πάντα στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, πρόσθεσε: «Τώρα, όμως, είναι όλο και πιο δύσκολο να πει, κανείς, ότι δεν υπάρχει μια σχέση του εμβολίου AstraZeneca με ιδιαίτερα σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων του αίματος που συνδέονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων».

Ο Καβαλιέρι υπογράμμισε, πάντως, ότι «οι σχετικές εκτιμήσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών δεν έχουν ολοκληρωθεί» και ότι «κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα δοθούν γενικές οδηγίες», αλλά «δύσκολα θα γίνει αναφορά σε όρια ηλικίας, όπως έκαναν κάποιες χώρες».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δήλωσε στην Il Messaggero, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «οι νέες γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν, τις περισσότερες φορές, τις θρομβώσεις αυτές, δεν πλήττονται από τον κορονοϊό με πολύ σοβαρό τρόπο. ‘Αρα στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την σχέση κόστους-οφέλους».

«Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο», τονίζει, τέλος, ο Μάρκο Καβαλιέρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ