NewsΕμβόλιο γρίπης: Σήμερα οι ανακοινώσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Εμβόλιο γρίπης: Σήμερα οι ανακοινώσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών

- Advertisement -

Διευκρινίσεις για το φετινό εμβόλιο της γρίπης θα δώσουν σε συνέντευξη τύπου που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 28/9 στο Υπουργείο Υγείας, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ειδικοί επιστήμονες.

Διευκρινίσεις για το φετινό εμβόλιο της γρίπης θα δώσουν σε συνέντευξη τύπου που θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 28/9 στο Υπουργείο Υγείας, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ειδικοί επιστήμονες.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός φέτος, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός για την αντιμετώπιση της διπλής επιδημίας: από τη μία της γρίπης που επίκειται, αλλά και κορωνοϊού, που εξελίσσεται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Έτσι, με αφορμή την επίσημη ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που ξεκινά Δευτέρα 28/9, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, θα προβούν στις 14:00 στο Υπουργείο Υγείας, σε ανακοινώσεις. Να σημειωθεί ότι ο αντιγριπικός εμβολισμός θα ξεκινήσει στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου.

Παρέμβαση θα κάνουν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα κ. Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.

Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο facebook.

Μαγιορκίνης: Παραφιλολογία για το εμβόλιο γρίπης και τον κορωνοϊό

«Δεν ξέρω από πού έχει ξεκινήσει αυτή η παραφιλολογία για τα εμβόλια – Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην κάνει το εμβόλιο της γρίπης ακόμα και αν έχει τον κορωνοϊό» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπάρχουν αντενδείξεις αν κάποιος έχει πυρετό να κάνει συγκεκριμένα εμβόλια. Το εμβόλιο της γρίπης δεν έχει κάποια αντένδειξη ακόμα και σε ήπιες λοιμώξεις τα παιδιά μπορούν να το κάνουν με απόλυτη ασφάλεια. Ο λόγος που λέμε καμία φορά αν κάποιος έχει πυρετό να μην το κάνουν είναι γιατί θα έχει λιγότερη αποτελεσματικότητα το εμβόλιο όχι ότι γίνονται πιο επικίνδυνα» πρόσθεσε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ