NewsΕπίδομα γέννας: 1.500 ευρώ με τη γέννηση και 500 ευρώ μετά

Επίδομα γέννας: 1.500 ευρώ με τη γέννηση και 500 ευρώ μετά

- Advertisement -

Το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο από την 1η του νέου έτος και μετά θα κλειδώσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο από την 1η του νέου έτος και μετά θα κλειδώσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι δικαιούχοι πως το επίδομα γέννησης δεν θεωρείται εισόδημα και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ούτε κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται για χρέη προς το Δημόσιο ή τράπεζες.

Σε δύο δόσεις τα χρήματα

Το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Δικαιούχος είναι η μητέρα, η οποία θα πρέπει να έχει μόνιμη και νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα από το 2012 και μετά.

Τα πρώτα 1.500 ευρώ θα καταβάλλονται με τη γέννηση του παιδιού. Τα υπόλοιπα 500 ευρώ με τη συμπλήρωση του 6μήνου.

Ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα γέννας

Το επίδομα γέννησης θα καλύψει το 90% των οικογενειών. Για μονογονεϊκή οικογένεια το όριο- συνυπολογιζομένου του νεογέννητου στο ισοδύναμο του εισοδήματος.-Ορίζεται στις 60.000 ευρώ και για ζευγάρι χωρίς άλλο παιδί στις 70.000 ευρώ.

Το όριο ανεβαίνει κατά 10.000 ευρώ για κάθε άλλο παιδί που υπάρχει στην οικογένεια, ενώ διευκρινίζεται ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ καλύπτει κάθε νεογέννητο άρα στην περίπτωση των διδύμων μιλάμε για 4.000 ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ