NewsΈρευνα για το όπλο στο Θριάσιο - Ένταση μεταξύ γιατρού και αστυνομικού

Έρευνα για το όπλο στο Θριάσιο – Ένταση μεταξύ γιατρού και αστυνομικού

- Advertisement -

Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, για το περιστατικό του Σαββάτου όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί σε ψυχιατρική κλινική με ασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Έρευνα διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την καταγγελία της διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, για το περιστατικό του Σαββάτου όταν είπε σε αστυνομικό, που συνόδευε ασθενή, ότι απαγορευόταν να οπλοφορεί σε ψυχιατρική κλινική με ασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθερα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η παρατήρηση αυτή της γιατρού δημιούργησε ένταση. Ο αστυνομικός κάλεσε την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα να φτάσουν εκεί άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ. Τελικά το επεισόδιο διευθετήθηκε με την παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η έρευνα που διέταξε η ΓΑΔΑ ανατέθηκε σε αξιωματικό, με εντολή να διερευνήσει την κάθε λεπτομέρεια του συμβάντος. Προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς αστυνομικών και σε ποιο βαθμό.

Τι καταγγέλλουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί

Όπως καταγγέλλουν μέλη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το πρωί του Σαββάτου κατεγράφη ένα συμβάν στην Ψυχιατρική στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Το περιστατικό έγινε σε βάρος μάλιστα της εφημερεύουσας ιατρού Αφροδίτης Ρέντζιου. Η κ. Ρέντζιου είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Η γιατρός ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική, δεδομένου ότι εκεί νοσηλεύονταν άλλοι 30 πάσχοντες.

Παρά τις εκκλήσεις της, ο ένας αστυνομικός, ο οποίος και οπλοφορούσε εμφανώς, δεν αποδέχτηκε το αίτημά της αλλά αντίθετα, ζήτησε τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, προκειμένου να συλλάβουν την εφημερεύουσα ιατρό!

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προκειμένου να λήξει το επεισόδιο και να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας μάλιστα απέστειλε επιστολή ενημέρωσης για το περιστατικό στα αρμόδια υπουργεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ