NewsΓεγονός ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό - Έφυγε ο 66χρονος καθηγητής

Γεγονός ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό – Έφυγε ο 66χρονος καθηγητής

- Advertisement -

Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό καταγράφεται κι επίσημα πλέον στη χώρα μας, καθώς έγινε γνωστό ότι έφυγε από την ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα.

Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό καταγράφεται κι επίσημα πλέον στη χώρα μας, καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από την ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα στην Ελλάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο 66χρονος μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε στις 03:15 τα ξημερώματα. Χθες το βράδυ παρουσίασε επιδείνωση η υγεία του, καθώς παρουσίασε χαμηλή πίεση και η κατάστασή του είχε κριθεί ιδιαιτέρως κρίσιμη. Τελικά λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα «έσβησε».

Από τις 2 Μαρτίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου μεταφέρθηκε από την Αμαλιάδα. Είχε παρουσιάσει βαριά πνευμονία και θεωρούνταν σοβαρή η κατάστασή του.

Ηταν το ένατο χρονικά κρούσμα στη χώρα και το πρώτο σοβαρό. Στις 6 Μαρτίου η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Χθες, η υγεία του χειροτέρεψε και «κατέληξε» έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας.

Είχε ταξιδέψει μαζί με ένα γκρουπ 53 ανθρώπων στους Αγίους Τόπους, όπου και επέστρεψε με συμπτώματα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα βρέθηκαν επίσης θετικοί στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν, μεταξύ αυτών και η σύζυγός του. Από τους 98 πλέον, συνολικά ασθενείς, τρία είναι συνολικά τα περιστατικά που κρίνονται σοβαρά.

Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

Κορωνοϊός: Στα 99 ανήλθαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον σε 99, καθώς χθες ανακοινώθηκαν ακόμα δέκα. Από αυτά τα 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του, ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ