NewsΓιατί κλείνουν επιχειρήσεις και στις εκκλησίες συνεχίζεται η μετάληψη

Γιατί κλείνουν επιχειρήσεις και στις εκκλησίες συνεχίζεται η μετάληψη

- Advertisement -

Την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη στις εκκλησίες τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης καθώς η επιδημία παρουσιάζει αναζωπύρωση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη στις εκκλησίες τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο καθηγητής, σε συνέντευξή του τόνισε πως «πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η μετάληψη».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Δερμιτζάκης, δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

Ο ίδιος αντιπρότεινε μιλώντας στον ΣΚΑΪ να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

Μανώλης Δερμιτζάκης
Μανώλης Δερμιτζάκης
Ιερά Σύνοδος: Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη Θεία Κοινωνία

«Ας αποδείξει κάποιος ότι μεταδίδεται μέσω της μετάληψης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουμε περιπτώσεις κληρικών που κατέλυαν τη Θεία Κοινωνία και δεν υπέστησαν τίποτε. Ακόμη και σε οποιαδήποτε πανδημία», τόνισε μετά τη λήξη της τελευταίας Ιερέας Συνόδου ο μητροπολίτης Φιλίππων.

Βαρθολομαίος: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κοροναϊός

«Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κοροναϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας.»

Aυτό επισήμανε στην ομιλία του, μετά τη Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονος ο οικουμενικός Πατριάρχης.

Χειροπέδες σε ιερέα για κήρυγμα κατά της μάσκας

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε ιερέα, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να κάνει κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, κατά τη διάρκεια αγιασμού στο νηπιαγωγείου του Ατσιτσόπουλου στο Ρέθυμνο.

Ο ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Όλα έγιναν τη Δευτέρα. Ο ιερέας κατά τη διάρκεια του αγιασμού άρχισε να κάνει κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία. Το κήρυγμα προκάλεσε την αντίδραση των γονέων που βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου.

Τότε ο ιερέας άρχισε να λέει πως είναι αντισυνταγματική η χρήση της μάσκας και να ζητάει να περάσει από τα σπίτια όσων αντιδρούσαν για να τους δείξει με στοιχεία ότι αυτά που λέει είναι σωστά.

Οι γονείς τότε άρχισαν να του ζητούν να ολοκληρώσει και τότε εκείνος τους επιτέθηκε με απίστευτο τρόπο.

«Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας», είπε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ