NewsΓιατρός και νοσοκόμα υπέβαλαν έγκυο σε άμβλωση από λάθος

Γιατρός και νοσοκόμα υπέβαλαν έγκυο σε άμβλωση από λάθος

- Advertisement -

Μια γυναίκα έγκυος στην 6η εβδομάδα που επισκέφθηκε στις 7 Αυγούστου κλινική σε συνοικία της πρωτεύουσας Σεούλ, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητη άμβλωση μετά από μπέρδεμα στα ιατρικά αρχεία και ελλειπή έλεγχο στην ταυτότητά της.

Μια γυναίκα έγκυος στην 6η εβδομάδα, επισκέφθηκε στις 7 Αυγούστου κλινική σε συνοικία της πρωτεύουσας Σεούλ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητη άμβλωση μετά από μπέρδεμα στα ιατρικά αρχεία της κλινική και ελλειπή έλεγχος της ταυτότητάς της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο γιατρός και η νοσοκόμα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών και σύντομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το θέμα στα σταλεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

«Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν αναγνωρίσει το λάθος τους» σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Κατηγορούνται για αμέλεια που οδήγησε σε πρόκληση σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η έγκυος επρόκειτο να κάνει μία ένεση. Φαίνεται όμως πως η νοσοκόμα της χορήγησε αναισθητικό, χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της. Στη συνέχεια ο γιατρός προχώρησε στην άμβλωση, επίσης χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της. Κι όλα έγιναν ενώ η έγκυος είχε πλήρη άγνοια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή έρευνας.

Η Νότια Κορέα, όπως εξηγεί το CNN, έκανε τον περασμένο Απρίλιο βήματα προς τη νομιμοποίηση της άμβλωσης. Το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας κάλεσε τους βουλευτές να αναθεωρήσουν την υπάρχουσα νομοθεσία έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο όπως ισχύει έως σήμερα, η άμβλωση παραμένει παράνομη. Τιμωρείται με έως και έναν χρόνο φυλακή. Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο στις περιπτώσεις που οι γονείς έχουν κάποια κληρονομική ασθένεια. Είτε η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας και το έμβρυο απειλεί τη ζωή της μητέρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ