NewsΣυνελήφθη γιατρός με ναρκωτικά Crystal meth στο αυτοκίνητο

Συνελήφθη γιατρός με ναρκωτικά Crystal meth στο αυτοκίνητο

- Advertisement -

Γιατρός 41 ετών συνελήφθη προχθές το βράδυ από την αστυνομία της Κύπρου για κατοχή ναρκωτικών (Crystal meth). Ο γιατρός οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη Λευκωσία και ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο ρουτίνας.

Γιατρός 41 ετών συνελήφθη προχθές το βράδυ από την αστυνομία της Κύπρου για κατοχή ναρκωτικών. Βρέθηκε Crystal meth στο αυτοκίνητο του

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με τη συμπεριφορά του ο γιατρός κίνησε υποψίες και ο ίδιος στη συνέχεια παρέδωσε στους αστυνομικούς δύο μικρά δοχεία που περιείχαν κρυσταλλική ουσία, η οποία σύμφωνα με παραδοχή του ήταν συνθετικό ναρκωτικό Crystal meth. Ο γιατρός συνελήφθη και ανακρίθηκε και τα ναρκωτικά εστάλησαν στο Κρατικό Χημείο για αναλύσεις. Λήφθηκε επίσης δείγμα αίματος για να διαπιστωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Το Crystal meth, «κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη», είναι γνωστή ως η κοκαΐνη των φτωχών, λόγω της χαμηλής τιμής της, στα στέκια των τοξικομανών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για επικίνδυνη ουσία, επειδή προκαλεί στους χρήστες τρομακτικές οργανικές και ψυχικές παρενέργειες.

Η χρήση της γίνεται είτε με εισπνοή είτε με κατάποση ή και με ένεση. Είναι ισχυρά νευροδιεγερτική και εθιστική, προκαλεί για πολλές ώρες το αίσθημα της ευφορίας και όσοι κάνουν παρατεταμένη χρήση, εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, μεταμορφώνονται και εξωτερικά.

Οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα χωρίς το συγκεκριμένο ναρκωτικό. Ο καθηγητής κ. Χάινο Στέβερ, επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ερευνών Εθισμού στην Τεχνολογική Σχολή της Φραγκφούρτης, υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις στην υγεία δεν αποκαθίστανται ακόμη κι αν οι χρήστες απεξαρτηθούν.

Τι είναι η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη;

Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, είναι μορφή ναρκωτικού, γνωστή ως crystal meth.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ναρκωτικό, χρώματος λευκού σε κρυσταλλική μορφή. Οι χρήστες το παίρνουν είτε εισπνέοντάς το από τη μύτη. Ή καπνίζοντάς το ή παίρνοντάς το με ένεση.

Το crystal meth δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας – ένα φτιάξιμο αυτοπεποίθησης, υπερκινητικότητας και ενέργειας. Κάνοντας τους χρήστες να αναπτύσσουν την επιθυμία να συνεχίσουν να το παίρνουν.

Επίσης, μειώνει την όρεξη, ενώ, η επήρεια αυτών των ναρκωτικών, διαρκεί από 6 έως 8 ώρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.

Τι είναι η μεθαμφεταμίνη;

Η μεθαμφεταμίνη (μεθ) είναι ένα παράνομο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την κοκαΐνη και άλλα ισχυρά ναρκωτικά. Έχει πολλές ονομασίες στην αργκό – μεθ, κρανκ, κιμωλία ή σπιντ που είναι και η πιο κοινή της ονομασία.

Η κρίσταλ μεθ χρησιμοποιείται από άτομα όλων των ηλικιών αλλά είναι περισσότερο γνωστή ως «ναρκωτικό των κλαμπ» γιατί γίνεται χρήση της στα νυχτερινά κλαμπ. Οι πιο συνηθισμένες αργκό ονομασίες του είναι ice ή glass.

Είναι μια επικίνδυνη και ισχυρή χημική ουσία και, όπως όλα τα ναρκωτικά, είναι ένα δηλητήριο το οποίο πρώτα ενεργεί ως διεγερτικό και στη συνέχεια αρχίζει να καταστρέφει συστηματικά το σώμα.

Κατά συνέπεια, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, στα οποία περιλαμβάνονται: απώλεια μνήμης, επιθετικότητα, ψυχωτική συμπεριφορά, και πιθανή βλάβη στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ιδιαίτερα εθιστική και αναλώνει τις φυσικές δυνάμεις, δημιουργώντας μια ολέθρια εξάρτηση η οποία μπορεί να ανακουφιστεί μόνο με τη λήψη περισσότερου ναρκωτικού.

Ο εθισμός στην κρίσταλ μεθ, λοιπόν, είναι ένας από τους σκληρότερους εθισμούς σε ναρκωτικά και δύσκολος στη θεραπεία του καθώς, πολλοί πεθαίνουν πέφτοντας ε αυτή την παγίδα.

Πως μοιάζει η μεθαμφεταμίνη;

Η μεθαμφεταμίνη συνήθως κυκλοφορεί σε μορφή λευκής κρυσταλλικής σκόνης η οποία είναι άοσμη, πικρή και διαλύεται εύκολα σε νερό ή αλκοόλ.

Η σκόνη υπάρχει και σε άλλα χρώματα όπως καφέ, γκριζοκίτρινο, πορτοκαλί ακόμα και ροζ. Μπορεί επίσης να συμπιεστεί σε μορφή χαπιών.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη κυκλοφορεί σε καθαρούς χοντρούς κρυστάλλους που μοιάζουν με πάγο και συνήθως καπνίζεται.

Οι θανάσιμες επιπτώσεις της μεθαμφεταμίνης

Η αποκρουστική όψη της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης εμφανίζεται στα τρομαγμένα και πρόωρα γερασμένα πρόσωπα των χρηστών της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ