NewsΚατέληξε 74χρονος από κορωνοϊό – Στους 286 οι νεκροί στη χώρα

Κατέληξε 74χρονος από κορωνοϊό – Στους 286 οι νεκροί στη χώρα

- Advertisement -

Κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία από κορωνοϊό ένας άνδρας ηλικίας 74 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 286.

Κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία από κορονοϊό ένας άνδρας ηλικίας 74 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 286. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Γώγος: Τα τρία σενάρια για την πανδημία

Τρία είναι τα σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού τον χειμώνα σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπο Γώγο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος, είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τον χειμώνα, κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που εμφανίζεται και η γρίπη.

Τα τρία σενάρια για τον κορωνοϊό είναι:

Πρώτο σενάριο να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα. Μπορεί μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και μετά πλήρη εξασθένηση του ιού.

«Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο.

Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Δεύτερο είναι να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή κύματα. Το τρίτο συνεχή κύματα, το ένα μικρότερο από το άλλο που θα τελειώσουν μέχρι το 2021.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ