NewsΚοροναϊος: 132 κρούσματα στην Ιταλία - Ακυρώνεται το καρναβάλι

Κοροναϊος: 132 κρούσματα στην Ιταλία – Ακυρώνεται το καρναβάλι

- Advertisement -

Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας του κοροναϊού στα νοσοκομεία της Ιταλίας, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι, πλέον, εκατόν τριάντα δύο. Αναβάλλονται εκθέσεις, κλείνουν σχολεία λόγω κοροναϊού.

Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας του κοροναϊού στα νοσοκομεία της Ιταλίας, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, κ. Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, κ. Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας, προκειμένου να ελεγχθούν τα κρούσματα από την επιδημία κοροναϊού.

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια. Όπως επίσης και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Κοροναϊος: Τρίτος νεκρός στο κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία

Τρίτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου στην Ιαπωνία πέθανε από τον κοροναϊό. Ο άντρας είχε μολυνθεί από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK.

Σι Τζινπίνγκ: Σοβαρή η κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊος

Παράλληλα ο Κινέζος πρόεδρος κ. Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, είναι ακόμη σοβαρή και πολύπλοκη.

Ο πρόεδρος Σι είπε επίσης, ότι οι προσπάθειες για τον έλεγχο του ξεσπάσματος του κοροναϊού βρίσκονται σε σημείο καμπής.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη των οικονομικών και κοινωνικών αναπτυξιακών στόχων του 2020, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί πως απόψε στις 7 στην Ελλάδα ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης στη χώρα μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ