NewsΚοροναϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -132 θάνατοι, 6.000 κρούσματα

Κοροναϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -132 θάνατοι, 6.000 κρούσματα

- Advertisement -

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, τα θύματα από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας, έφτασαν τα 132, καθώς έχασαν την ζωή τους άλλοι 26 άνθρωποι.

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, τα θύματα από την επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, έφτασαν τα 132, καθώς έχασαν την ζωή τους άλλοι 26 άνθρωποι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, εντόπισαν νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας σχεδόν τα 6.000 (5.974 για την ακρίβεια). Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν άλλα 9.239 ύποπτα δείγματα που είναι υπό εξέταση.

Τα νέα θύματα έρχονται και αυτά από την επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Ουχάν, στην οποία και εντοπίστηκε ο κοροναϊός. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα προέρχονται από την πόλη, η οποία αριθμεί 11 εκατομμύρια κατοίκους, όπου οι κάτοικοι παραμένουν σε καραντίνα.

Ο ιός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, καθώς ήδη έχουν βρεθεί τέσσερα δείγματα στην Γαλλία, καθώς και άλλα τρία στην Γερμανία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία.

Παγκόσμια ανησυχία

Την ίδια ώρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Κατά την ίδια πηγή ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Κοροναϊός: Συναγερμός σε Γερμανία και Γαλλία

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό στη Γερμανία. Ολοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε ήδη προχθές (Δευτέρα) το βράδυ, θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Γερμανία κατά το διάστημα 18η-23η Ιανουαρίου. Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου και σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις άλλοι ασθενείς.

Ταυτόχρονα, τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού επιβεβαιώθηκε και στη Γαλλία. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο Κινέζο τουρίστα που βρίσκεται σε «σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας.

Η Ιαπωνία μετέφερε 206 πολίτες της από την πόλη Ουχάν

Αεροσκάφος που έστειλε η ιαπωνική κυβέρνηση και μετέφερε 206 Ιάπωνες υπηκόους από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο Τόκιο, διαπίστωσε ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 08:40 (τοπική ώρα· 01:40 ώρα Ελλάδας) στο διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο.

Το ναυλωμένο αεροσκάφος ταξίδεψε από το Τόκιο στην Ουχάν κατόπιν συνεννόησης των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας και της Κίνας. Σε αυτό επέβαινε ιατρικό προσωπικό που έκανε ερωτήσεις στους Ιάπωνες υπηκόους που επαναπατρίστηκαν. Για να εξακριβώσει αν κάποιος έχει συμπτώματα μόλυνσης.

Οι άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν οδηγήθηκαν με λεωφορεία σε νοσοκομεία για να υποβληθούν σε εξετάσεις, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Δεν προβλέπεται να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα. Η κυβέρνηση τους έχει ζητήσει να μη βγουν από τα σπίτια τους στην Ιαπωνία για δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να αποφευχθεί η δυνητική εξάπλωση του (κοροναϊό) αν είναι φορείς του. Ακόμη κι αν δεν έχουν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα που να αφήνει να γίνει σαφές πως ασθενούν.

Περίπου 650 Ιάπωνες που κατοικούν στην Ουχάν, μητροπολιτική περιοχή 11 εκατομμυρίων κατοίκων και βιομηχανικό κέντρο, εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στο αρχιπέλαγος, εν μέσω των αυστηρών μέτρων περιορισμού της κίνησης των προσώπων που επέβαλαν οι αρχές μετά την εμφάνιση τον Δεκέμβριο νέου στελέχους κοροναϊού που προκαλεί δυνητικά θανατηφόρα πνευμονία.

Στην Ιαπωνία ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κοροναϊό ανέρχεται σε επτά. Το ένα κρούσμα είναι εξηντάρης Ιάπωνας που δεν επισκέφθηκε την Κίνα — μολύνθηκε στο αρχιπέλαγος. Είναι οδηγός και μετέφερε τουρίστες από την Ουχάν σε δύο περιπτώσεις, εξήγησε το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας κ. Τοσιμίτσου Μοτέγκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ήδη διευθετήσεις για νέες πτήσεις για τον . Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός κ. Σίνζο Άμπε διαβεβαιώνει ότι όλοι οι πολίτες της χώρας που το επιθυμούν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν.

Σε καραντίνα στο Νησί των Χριστουγέννων οι Αυστραλοί από την Κίνα

Οι αρχές της Αυστραλίας θα βοηθήσουν υπηκόους τους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο του νέου κοροναϊού. Τους θέσει σε απομόνωση στο Νησί των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, κ. Σκοτ Μόρισον αφού ενημερώθηκε για την πορεία της επιδημίας που προκαλεί ο κοροναϊός από τις κινεζικές αρχές.

«Αποφασίσαμε να καταρτίσουμε σχέδιο για τη διεξαγωγή επιχείρησης» προκειμένου να «αναχωρήσουν απομονωμένοι και ευάλωτοι Αυστραλοί» από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, δήλωσε ο κ. Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ