Ακραίες αντιδράσεις καταγράφονται στην Ιταλία υπό το φόβο που προκαλεί ο κοροναϊός, εκδηλώνονται ρατσιστικά περιστατικά κατά Κινέζων τουριστών αλλά και μόνιμων κατοίκων!

Ακραίες αντιδράσεις καταγράφονται στην Ιταλία υπό το φόβο που προκαλεί ο κοροναϊός, εκδηλώνονται ρατσιστικά περιστατικά κατά Κινέζων τουριστών αλλά και μόνιμων κατοίκων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενώ πριν λίγες ώρες επιβεβαίωθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία, όπως αναφέρει ο Guardian, πληθαίνουν τα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά Κινέζων τουριστών! Το ζευγάρι που νοσεί από κοροναϊό, είναι Κινέζοι από την Ουχάν που έφθασαν στην Ιταλία για διακοπές στις 23 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Τζουζέπε Κόντε δήλωσε χθες βράδυ ότι διεξάγονται έλεγχοι για κοροναϊό σε γκρουπ τουριστών στην Ιταλία με σκοπό να αποφευχθεί κάθε επιπλέον κίνδυνος, ενώ σταμάτησαν οι πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ιταλίας.

Ωστόσο, τα λόγια του Κόντε δεν φάνηκαν ικανά να καθησυχάσουν τους Ιταλούς με την… παράνοια για τον κοροναϊό να κυριαρχεί και να εκδηλώνονται περιστατικά ξενοφοβίας και εκκλήσεις να αποφεύγονται τα κινεζικά εστιατόρια και μαγαζιά!

Κοροναϊός: Θύματα μπούλινγκ οι Κινέζοι στην Ιταλία

Ο κ. Roberto Giuliani, διευθυντής του Ωδείου Santa Cecilia, ένα από τα παλαιότερα μουσικά ινστιτούτα στον κόσμο, επικρίθηκε από τους συναδέλφους του την Τετάρτη. Ζήτησε από τους μαθητές από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να μην έρχονται στην τάξη μέχρι ένας γιατρός να τους επισκεφθεί στα σπίτια τους και να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ομοίως, ένα άλλο ινστιτούτο μουσικής στο Κόμο ζήτησε από τους μαθητές που επέστρεψαν από την Κίνα μετά τις γιορτές της κινεζικής πρωτοχρονιάς να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Και πάλι υπό το φόβο του κοροναϊού.

Ακόμη, τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο Κινέζοι τουρίστες έγιναν αποδέκτες της οργής μιας ομάδας παιδιών στη Βενετία. Θαμώνες εστιατορίου καθύβρισαν τρεις κινέζους τουρίστες που κάθισαν σε διπλανό τραπέζι για να φάνε.

Επίσης, όπως αναφέρει ο Guardian εμπόδισαν Κινέζο τουρίστα να εισέλθει στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας. Ενώ, καθύβρισαν ένα ακόμη τουρίστα σε τρένο. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ παιδιών στο Μιλάνο ένα από τα παιδιά επιτέθηκε σε συνομίληκό του από την αντίπαλη ομάδα με καταγωγή από την Κίνα, λέγοντάς του «Ελπίζω να κολλήσεις τον ιό».

Περισσότεροι από 30.000 Κινέζοι ζουν στην Ιταλία και η χώρα προσελκύει τους περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ευρώπη. Πέντε εκατομμύρια Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ιταλία μόνο το 2018.

«Δυστυχώς, ένας από τους αναπόφευκτους αντίκτυπους του κοροναϊού είναι η ξενοφοβία», δήλωσε στο Guardian ο κ. Marco Wong, τοπικός σύμβουλος στην πόλη Prato της Τοσκάνης, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Κινέζων.

Κοροναϊός: Περιστατικά ξενοφοβίας και αλλού

Οι φόβοι για τον κοροναϊό έχουν προκαλέσει παρόμοιες εκδηλώσεις ξενοφοβίας και σε άλλες χώρες. Την Τετάρτη ο δήμαρχος του Τορόντο καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον των Καναδών με καταγωγή από την Κίνα.

Υπήρξαν επίσης αναφορές αντι-ασιατικού ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Γαλλία, οι Κινέζοι γράφουν για τις εμπειρίες τους, για τις ξενοφοβικές επιθέσεις που δέχονται, στο hashtag #JeNeSuisPasUnVirus (δεν είμαι ιός).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα