NewsΚοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ -Σε καραντίνα ο ασθενής

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ -Σε καραντίνα ο ασθενής

- Advertisement -

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (30/1), στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια που προκαλεί ο κοροναϊός, ο οποίος ταξίδεψε στην πόλη Ουχάν της Κίνας. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στην Ελλάδα.

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (30/1), στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια που προκαλεί ο κοροναϊός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο ασθενής είναι 60 ετών και νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης του ΑΧΕΠΑ.

Δείγμα έχει ληφθεί και σταλεί στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή κοινής γρίπης.

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς που ορίστηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενώ, είναι ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει η εξέταση που θα δώσει απαντήσεις εάν ο ασθενείς που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα του κορονοϊού όντως νοσεί από τον συγκεκριμένο ιό, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρέας Μεντής Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ.

Όπως είπε ο κ. Μεντής, οι ερευνητές αναμένουν τα δείγματα «από στιγμή σε στιγμή». Από την έναρξη της εξέτασης θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ώρες για να έχουν οι επιστήμονες τα αποτελέσματα.

Ο κ. Μεντής τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ασθενής έχει νοσήσει από τον συγκεκριμένο ιό.

«Δεδομένου ότι στην Κίνα όπως και σε όλο το Βόρειο ημισφαίριο, είναι πιο πιθανό να έχει κάποιος γρίπη παρά τον κοροναϊό -έστω και αν προέρχεται από την Κίνα. Δεν είναι ειδικά τα συμπτώματα δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ανησυχία» σημείωσε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ενδέχεται να αποδειχθεί ότι ο κοροναϊός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο όλοι φοβούνται. «Η θνητότητά του έχει πέσει από το 5% στο 2%. Και ίσως να είναι ακόμα χαμηλότερη», σημείωσε ο Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κ. Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού. Ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ