NewsΚορωνοϊός: 100 πλέον οι νεκροί στη χώρα -Πέθανε 84χρονος στο Αττικόν

Κορωνοϊός: 100 πλέον οι νεκροί στη χώρα -Πέθανε 84χρονος στο Αττικόν

- Advertisement -

Ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν, είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σημειώνεται ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 31 και τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.145.

«Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες. Άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι είναι πιθανό να μολύνουν το ένα το άλλο» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Η πανδημία υποχωρεί αλλά ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό μήνυμά του, και ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και την πειθαρχημένη συμπεριφορά που επέδειξαν, βοηθώντας έτσι το έργο της καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Τσιόδρας: Το αισιόδοξο μήνυμα για την ανοσία της αγέλης

Ο λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με τα νέα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κάποιων ερευνών.

«Με τα ως σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κορωνοϊούς, μετά από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό. Σε κάποιους, μάλιστα, περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η ανοσία είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί το αν δημιουργείται ανοσία για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέλυσε ακόμα περισσότερο όσα ανέφερε, θέλοντας να το καταστήσει σαφές: «Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένα μολυσμένο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητα να έρθει σε επαφή με άτομο που δεν έχει μολυνθεί και το δεύτερο άτομο θα έχει ανοσία. Έτσι θα δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ως εκ τούτου, ο ιό θα περιοριστεί ή θα εξασθενήσει εντελώς. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά μέτρα εναντίον του».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ