NewsΚορωνοϊός: 2 νέοι θάνατοι - Στους 81 οι νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 2 νέοι θάνατοι – Στους 81 οι νεκροί συνολικά στην Ελλάδα

- Advertisement -

Ακόμη δύο άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό έχασαν σήμερα τη ζωή τους, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 81.

Ακόμη δύο άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό έχασαν σήμερα τη ζωή τους, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 81.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 42 ετών από την Πορταριά Χαλκιδικής που κατέληξε χθες το βράδυ στο ΑΧΕΠΑ. Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού είναι μία 84χρονη που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 42χρονος έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, σε ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 42χρονου και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς…

Gepostet von Μανώλης Καρράς am Dienstag, 7. April 2020

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά, αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του», ανέφερε.

Κορωνοϊός: Συνολικά 1.755 κρούσματα

Οι νεκροί στην Ελλάδα χθες ανέρχονταν σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σε 79 και τα κρούσματα σε 1.755. Συνολικά, έχουν διενεργηθεί 26.143 έλεγχοι. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 90 πολίτες παραμένουν διασωληνωμένοι, 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 71% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Την ίδια ώρα, 9 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Από τους θανάτους που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 86% των νεκρών είχαν υποκείμενα νοσήματα ή και ήταν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Περισσότερα από 1.289.000 κρούσματα του νέου ιού (κορωνοϊός) και πάνω από 70.000 θανάτους έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Πάνω από 582.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη, με την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν το 45% των κρουσμάτων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ