NewsΣυνολικά 64 άτομα πέθαναν σε 24 ώρες από τον κοροναϊό -426 τα...

Συνολικά 64 άτομα πέθαναν σε 24 ώρες από τον κοροναϊό -426 τα θύματα

- Advertisement -

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην επαρχία Χουμπέι.

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, άλλοι 64 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στην επαρχία Χουμπέι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έτσι, τα θύματα από τον κοροναϊό αυξήθηκαν σε 425 στην χώρα (426 με το θύμα στις Φιλιππίνες), όπως μετέδωσε και η κινεζική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας.

Συνολικά καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV στη Χουμπέι, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία αυξήθηκε σε 13.522, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Κίνα έφτασαν τα 20.438.

Μέχρι σήμερα, ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες, ενώ ένας θάνατος έχει αναφερθεί εκτός Κίνας. Επρόκειτο για αυτόν ενός Κινέζου πολίτη στις Φιλιππίνες. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε πως είναι έκτακτη ανάγκη να προμηθευτούν κι άλλες ιατρικές μάσκες. Όπως και προστατευτικό ιματισμό και προστατευτικά γυαλιά για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Δύο νέα κρούσματα στην Γερμανία

Ταυτόχρονα, δύο άλλα κρούσματα με κορωνοϊό εντοπίστηκαν στην Γερμανία, ανεβάζοντας τον αριθμό στα δώδεκα.

Το ένα από τα δύο κρούσματα αφορά εργαζόμενο της εταιρίας Webasto στην Βαυαρία. Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα έπειτα από επίσκεψη Κινέζας συνεργάτιδας της εταιρίας. Θετικές ήταν ήδη οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας του και η αδελφή του.

Τα δέκα από τα μέχρι στιγμής δώδεκα κρούσματα από τον κοροναϊό συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εν λόγω εταιρία. Η εταιρία έχει αναστείλει την λειτουργία της. Ανάμεσα στα κρούσματα είναι και το παιδί ενός υπαλλήλου.

Η εταιρία επρόκειτο να επαναλειτουργήσει αύριο, αλλά πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον έως τις 11 Φεβρουαρίου. Πρέπει να συμπληρωθούν 14 ημέρες (η περίοδος επώασης του 2019-nCoV) από το πρώτο κρούσμα.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα για 143 ανθρώπους αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Πάνω από 1.000 μέλη του προσωπικού εργάζονται αυτές τις μέρες από το σπίτι, ενώ 20 εργαζόμενοι πήγαν σήμερα οικειοθελώς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο Στόκντορφ της Βαυαρίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ