NewsΚορωνοϊός: Κατέληξε 49χρονος στο ΑΧΕΠΑ - Στους 290 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Κατέληξε 49χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Στους 290 οι νεκροί

- Advertisement -

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού καθώς σήμερα κατέληξε ένας 49χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από την 1η Αυγούστου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο 49χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μετά τον θάνατό του, οι νεκροί από τον κορωνοϊό συνολικά στη χώρα μας ανέρχονται στους 290.

Σύψας: Τέλος Νοεμβρίου πιθανή αύξηση των κρουσμάτων

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε 2 παράλληλες επιδημίες και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έντασή τους» είπε για τη συνύπαρξη κορονοϊού και εποχικής γρίπης ο λοιμωξιολόγος κ. Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για την τελευταία.

«Σαν κοινωνία πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο. Υπάρχει σύγχυση τι είναι το δεύτερο κύμα. Τον χειμώνα, τέλος Νοεμβρίου, θα έχουμε πιθανή αύξηση, θα έχουμε μία επανάκαμψη της επιδημίας, αυτό θα είναι το λεγόμενο δεύτερο ή τρίτο κύμα. Κανείς δεν ξέρει πόσο έντονο θα είναι. Ο ιός το καλοκαίρι μας διέψευσε» ανέφερε.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σύψας υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης η οποία επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με ανησυχεί το κίνημα» είπε για τους αρνητές της μάσκας «είναι φοβερά επικίνδυνο, η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία. Πρέπει να δίνουμε σωστή πληροφόρηση, να πείθουμε τους πάντες».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ