NewsΚατέληξε 52χρονος στο Γεννηματάς -5ος νεκρός σήμερα λόγω κορωνοϊού

Κατέληξε 52χρονος στο Γεννηματάς -5ος νεκρός σήμερα λόγω κορωνοϊού

- Advertisement -

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας 52χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας 52χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ηταν το πέμπτο θύμα του ιού τις τελευταίες ώρες. Νωρίτερα σήμερα είχαν γίνει γνωστοί οι θάνατοι ενός 84χρονου από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Ενός 87χρονου στη Μυτιλήνη κι ενός 84χρονου από τον «Ευαγγελισμό». Καθώς και μίας 85χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Χθες μόνο ανακοινώθηκαν 210 κρούσματα στην Αττική, συνεχίζοντας το σερί των σταθερά τριψήφιων αριθμών τελευταία, ενώ κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης περιέγραψε στοιχεία ανησυχητικά, όπως ότι ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις, κάτι που είναι ένα από τα σημεία της πανδημίας που προβληματίζει. Αναφέρθηκε ακόμη στον μέσο όρο των θανάτων καθημερινά, που έχει φθάσει στους 5, αριθμό που πλησιάζει τον αντίστοιχο μέσο όρο του πρώτου κύκλου της πανδημίας.

Ισως το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι το «φρακάρισμα» που παρατηρείται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Παγώνη: Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19

Τον τόνο έδωσε σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε, εξηγώντας ότι η αρχή θα γίνει σήμερα από το νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία.

Και δίνοντας μια ακόμη πιο δραματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αττική, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή ο “Ευαγγελισμός” έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19».

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα που έδωσε για την τελευταία εφημερία στον «Ευαγγελισμό»: «Εφημερεύαμε προχθές. Από τα περιστατικά Covid-19 που μπήκαν, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Αποκαλυπτικό για την κατάσταση στα νοσοκομεία είναι και το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό, στον «Ευαγγελισμό» τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 50%. Στη ΜΕΘ η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ο αριθμός εισαγωγών είναι πολλαπλάσιος από τον αντίστοιχο των εξαγωγών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες υπερφόρτωσης. Με άλλα λόγια, ο «Ευαγγελισμός» έχει φρακάρει.

Ολα αυτά περιγράφονται σε επιστολή «κραυγή αγωνίας» που συνέταξαν την περασμένη Δευτέρα διευθυντές σε κλινικές-κλειδιά του «Ευαγγελισμού».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ