NewsΚορωνοϊός: Κρούσμα και στο μετρό - Οδηγός βρέθηκε θετικός στον ιό

Κορωνοϊός: Κρούσμα και στο μετρό – Οδηγός βρέθηκε θετικός στον ιό

- Advertisement -

Συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό της Αθήνας καθώς μετά από έλεγχο οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό της Αθήνας καθώς μετά από έλεγχο οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό. Ηδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του θα κάνουν τεστ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ σήμερα ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του. Ο οδηγός υπεβλήθη σε τεστ όταν ενημερώθηκε ότι διαγνώσθηκαν θετικοί οι γονείς του.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό. Ηδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του θα κάνουν τεστ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται εικόνες συνωστισμού στο Μετρό, σε τέτοιο σημείο που, πολλές φορές, να μην μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις στις αποβάθρες και στους συρμούς.

Συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς οι εικόνες συνωστισμού καταγράφονται πλέον και στους συρμούς του Mετρό παρά το γεγονός ότι εκεί τα δρομολόγια είναι πολύ πιο συχνά.

Οι επιβάτες του Μετρό είναι κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο και κάποιοι δεν φορούν μάσκα. Ο Υπουργός Μεταφορών διαμηνύει ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν βγει στους δρόμους της Αθήνας άλλα 200 λεωφορεία.

Οχι μόνο δεν υπάρχει απόσταση ασφαλείας, αλλά κάποιοι δε φορούν ούτε καν μάσκα.

Γνώριμες εικόνες συνωστισμού παρατηρούνται και σε γραμμές λεωφορείων προς και από το κέντρο της Αθήνας

Ενισχύεται ο στόλος των λεωφορείων

Οπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, από την Πέμπτη θα ενισχυθεί ο στόλος με 10 λεωφορεία που θα κάνουν δρομολόγια στο λεκανοπέδιο.

Στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 40 με 50. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν προστεθεί συνολικά 200 επιπλέον λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους δικούς τους οδηγούς.

Τέλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ποιες γραμμές θα ενισχυθούν αλλά και ποιες θα καταργηθούν

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ