NewsΚορωνοϊός: Μέτρα σε 2 νέες περιοχές - ΜΕΘ και μεταλλάξεις στο επίκεντρο

Κορωνοϊός: Μέτρα σε 2 νέες περιοχές – ΜΕΘ και μεταλλάξεις στο επίκεντρο

- Advertisement -

Παραμένει η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ ειδικά στην περιοχή της Αττικής, όπου η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ήδη έντονη.

Παραμένει η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ ειδικά στην περιοχή της Αττικής, όπου η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ήδη έντονη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η επιδημιολογική κατάσταση των κόκκινων περιοχών αλλά η αποτελεσματικότητα χρήσης της διπλής μάσκας κατά του κορωνοϊού αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Στη σημερινή συνεδρίαση θα αξιολογηθούν τα στοιχεία για την πορεία του lockdown στην Αττική, ωστόσο η τελική εξέταση αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα καθώς οι ειδικοί επιθυμούν να έχουν όλα τα δεδομένα στη διάθεσή τους ώστε να προχωρήσουν σε αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκαν 1.400 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ 27 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 320 στις ΜΕΘ Covid όλης της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού, 667 εντοπίζονται στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας αλλά και τον Πειραιά να «βράζουν» τις τελευταίες ημέρες. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 176 κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 114 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 143 στην περιφέρεια του Πειραιά.

Και μπορεί στην Αττική τα επίπεδα των κρουσμάτων να διατηρούνται σταθερά υψηλά, υπάρχουν ωστόσο και ορισμένα θετικά σημάδια όπως τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας στα λύματα του λεκανοπεδίου, τα οποία δείχνουν μία μικρή μείωση στο ιικό φορτίο.

Μεσοσταθμική μείωση της τάξης του -10%

Ο Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως «η ανάλυση των τελευταίων έξι δειγμάτων, από Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη, έδειξε μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του -10%, επομένως έχει αρχίσει μια μείωση αλλά θα περιμένουμε να δούμε όλη την εβδομάδα για να μπορούμε να πούμε εβδομαδιαίο μέσο όρο. Φαίνεται να έχει υπάρξει μια μικρή μείωση του ιικού φορτίου». Ο κ. Θωμαϊδης σημείωσε πως θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογία τα επόμενα 24ωρα.

«Θέλουμε να δούμε το κλείσιμο της εβδομάδας στις εισαγωγές των νοσοκομείων, είναι σημαντικό στοιχείο που θα δείχνει αν υποχωρεί η διασπορά. Είναι κρίσιμα τα στοιχεία που θα συλλεχθούν αυτή την εβδομάδα», είπε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ